Ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας ήταν ένα από τα άτομα που εντόπισαν νεκρό τον άτυχο Βρετανό δημοσιογράφο Μάικλ Μόσλεϊ (Michael Mosley). Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα», περιέγραψε καρέ καρέ τις στιγμές που οδήγησαν στον εντοπισμό της σορού του Μόσλεϊ.

Ο εντοπισμός της σορού

Κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός του παρουσιαστή υπάρχει ένα beach bar, ενώ αναφέρεται πως γύρω από σημείο υπήρχε έντονη δυσοσμία, κάτι που μαρτυρά ότι ο Μάικλ Μόσλεϊ πιθανότατα έχασε τη ζωή του από την ημέρα της εξαφάνισής του, δηλαδή την περασμένη Τετάρτη.

Η σορός του που  δεν έχει ταυτοποιηθεί επίσημα, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί αύριο με την νεκροψία, εντοπίστηκε σε απόσταση δέκα μέτρων από την παραλία της Αγίας Μαρίνας, πάνω σε βράχια.

«Σήμερα αποφασίσαμε ότι πρέπει να πάρουμε ένα σκάφος και να δούμε τη διαδρομή που διέσχισε από στεριά και να πάμε στην Αγία Μαρίνα να ψάξουμε. Πήγαμε με την κάμερα, ήταν δίπλα μου ο δημοσιογράφος, του είπα να τραβήξει, γιατί όσα βλέπει η κάμερα δεν μπορούν να το δουν 200 μάτια. Ήταν όλοι οι δημοσιογράφοι, ξένοι και Έλληνες», είπε στο Mega ο δήμαρχοες της Σύμης.

«Τρία αντικείμενα μας κίνησαν το ενδιαφέρον»

«Είδαμε τρία αντικείμενα που μας κίνησαν το ενδιαφέρον. Αναλύσαμε τα δύο στο σκάφος, είπαμε αποκλείεται. Αναλύσαμε τη φωτογραφία που τραβήξαμε από την κάμερα και είδαμε ότι ήταν ο άτυχος δημοσιογράφος».

Ο δήμαρχος Σύμης ανέφερε πως το μονοπάτι που ακολούθησε ο Μάικλ Μόσλεϊ ήταν δύσβατο.

«Η διαδρομή που ακολούθησε από μόνος του νομίζω ότι ήταν καθαρά αυτοκτονία», είπε.

Ο ιατροδικαστής μαζί με κλιμάκιο από το γραφείο Εγκληματικών Ερευνών έφτασαν στο νησί με πλωτό σκάφος από τη Ρόδο για να εξετάσουν τη σορό. Η ιατροδικαστική εξέταση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα.

Η μοιραία διαδρομή

Το επικρατέστερο σενάριο αναφέρει πως ο δημοσιογράφος του BBC ξεκίνησε από την παραλία στον Άγιο Νικόλαο, περπάτησε μέσα από τον οικισμό στο Πέδι και έφτασε μέσα από ένα δύσβατο μονοπάτι στην Αγία Μαρίνα. Σημειώνεται πως εκείνη την ημέρα οι θερμοκρασίες ήταν ιδιαίτερα υψηλές.