Βέβαιος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακτήσει τα ηνία της χώρας και θα κυβερνήσει ξανά εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης παρά το 14.93% των Ευρωεκλογών που απείχε αρκετά από το εθνικό ποσοστό του 2023.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης «το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει», επισημαίνοντας ότι μέσα σε αυτόν τον χρόνο που μεσολάβησε από τις εθνικές εκλογές «καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά από το 23% στο 13%».

Ο Στ. Κασσελάκης χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «ένα κόμμα που αλλάζει εν κινήσει» και στο οποίο ο ελληνικός λαός βλέπει πλέον μια εναλλακτική λύση για τη διακυβέρνηση. «Είμαστε ένα κόμμα που έχει περάσει πάρα πολλά μετά την οδυνηρή ήττα πέρυσι», συμπλήρωσε για τις δύο διασπάσεις και την περίοδο διαβλητότητας αλλά την ίδια ώρα «μείναμε ηθικοί» απέναντι σε άλλους «με τεράστια χρέη, ύποπτα κονδύλια για διαφημίσεις, συμβούλους και κομματικές δαπάνες».

Γι’ αυτό και υποστήριξε ότι «δεν έχω τύψεις για τίποτα». Αντιθέτως «ο ελληνικός λαός μού έχει δώσει τον χρόνο να χτίσω κυβερνητική πρόταση και αυτό θα κάνω», σημείωσε δηλώνοντας βέβαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «μόνο πάνω έχει να πάει».

«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας», είπε ακόμα ο πρόεδρος του κόμματος, προσθέτοντας πως θα «συνεχίζουμε να εκσυγχρονιζόμαστε» έτσι ώστε «να εμπνεύσουμε τον κόσμο».

Δεσμεύτηκε δε πως «και οι τέσσερις ευρωβουλευτές μας θα προσπαθήσουν να προσφέρουν τα πάντα στην Ευρώπη των πολλών και να υποστηρίζουν τα εθνικά μας συμφέροντα».