Την ικανοποίηση της σχετικά με το αποτέλεσμα του Exit Poll εξέφρασε η Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει «ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση».

Δείτε ζωντανά τα αποτελέσματα για τις Ευρωεκλογές, μέσα από το διαδραστικό χάρτη της Singular Logic και του ΥΠΕΣ

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι: «Προφανώς από το 15,2% έως το 18,2% υπάρχει μια διαφορά ως απόκλιση. Αν υποθέσουμε ότι ισχύει το 18%, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο στόχος είχε μπει περίπου στο 20%, τον είχε βάλει ο ίδιος ο πρόεδρος.

Εμείς δεν θα ξεχάσουμε ότι ειπώθηκε και πριν, ότι είμαστε ένα κόμμα που βγήκε πριν ένα χρόνο από μια διπλή εκλογική ήττα, υπέστη μια διάσπαση και κλυδωνισμούς και βεβαίως ένα νέο πρόσωπο με το οποίο προφανώς θα έπρεπε και να ομογενοποιηθούμε και να γνωριστεί και με την κοινωνία κλπ.

Εκτιμώ λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Σαφώς.

Από την άλλη, αυτό το οποίο προσπαθούσα να σκεφτώ από πριν τι θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας να συμβεί δηλαδή εξισορρόπηση στο πολιτικό σύστημα και ταυτοχρόνως σημαντική μείωση της ψαλίδας από το άνοιγμα από τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να εξισορροπείται το πολιτικό σύστημα και να δίνεται και η αίσθηση στην κοινωνία ότι εδώ υπάρχει μια δυναμική η οποία θα πάει τα πράγματα μπροστά.

Γιατί μπροστά μας έχουμε τρία χρόνια, ενδεχομένως, μέχρι τις εθνικές εκλογές και μια τέτοια δυναμική κατάσταση θα μπορούσε να αναπτυχθεί σήμερα, εάν το ποσοστό, ας πούμε το ελάχιστο της Νέας Δημοκρατίας του 28% και το 18% το ανώτερο του ΣΥΡΙΖΑ».