Έχει, εν πολλοίς, ξεκαθαρίσει η μάχη που δίνουν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές των κομμάτων που κερδίζουν έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Αυτιάς έχει καπαρώσει την πρωτιά, καθώς η διαφορά του από τους συνυποψηφίους του διαρκώς αυξάνεται. Ήταν ο πρώτος από το ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώνοντας κόμματος που ξεπέρασε τους 15.000 σταυρούς.

Εκλέγονται επίσης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Φρέντη Μπελέρης, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Ελενώρα Μελέτη και ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ οι αποστάσεις είναι μικρότερες, αλλά δεν φαίνεται πως θα σπάσει η τετράδα που αποτελείται από τον Κώστα Αρβανίτης, ο Νικόλας Φαραντούρης, ο Νίκος Παππάς και η Έλενα Κουντουρά.

Του ΠαΣοΚ η εσωτερική μάχη αφορά κυρίως την τρίτη θέση, αν και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου φαίνεται πως θα αφήσει εκτός τον Φίλιππο Σαχινίδη και θα ακολουθήσει στις Βρυξέλλες τον Νίκο Παπανδρέου και τον Γιάννη Μανιάτη.

Από την Ελληνική Λύση, ο Εμμανουήλ Φράγκος θα ανανεώσει τη θητεία του, ενώ θα εκλεγεί και η Γαλάτω Αλεξανδράκη.

Στο ΚΚΕ έχει κλειδώσει πως θα καλύψουν τις δύο έδρες ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος και ο Κώστας Παπαδάκης, ενώ ο Νίκος Αναδιώτης δεν απειλείται στο ψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ.

Τέλος από την Πλεύση Ελευθερίας η Μαρία Ζαχαρία έχει μικρό προβάδισμα έναντι της Καλλιόπης Ευαγγελίδου.

Από τη στιγμή που η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου κερδίζει την τελευταία έδρα, θα είναι η ίδια αυτή που θα βρεθεί στις Βρυξέλλες ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου.