Η κάλπη έκλεισε. Τα exit polls βγήκαν και το μήνυμα ελήφθη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στην Κρήτη και στη συνέχεια ταξίδεψε με το αεροπλάνο στην Αθήνα και μετέβη κατευθείαν στο γραφείο του στον 6ο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη. Εκεί, πήρε τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα κι έκατσε με τους συνεργάτες του, με τους οποίους πραγματοποίησε σύσκεψη και συζήτησε τις εξελιξείς.

Τα συμπεράσματα της Χαριλάου Τρικούπη

Πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν πως «τα exit polls δεν δίνουν αποτέλεσμα, καταγράφουν μια εικόνα» και περιμένουν τα τελικά αποτελέσματα και κυρίως ενσωματωση εκλογικών περιοχών που το ΠαΣοΚ έχει δύναμη.

Η μεγάλη εικόνα, όπως τονίζουν στο πράσινο διευθυντήριο, είναι πως το ΠαΣοΚ καταγράφει ανοδική πορεία για τρίτη συνεχομένη εκλογική διαδικασία. Υπάρχει αύξηση των ποσοστών, έστω κι αν αυτή η αύξηση δεν είναι η αναμενόμενη.

Ταυτόχρονα, υπάρχει μέσα από τα ποσοστά αυτά μία εικόνα αποδόμησης της κυβερνητικής πολιτικής. Μία εικόνα που δείχνει σημαντικές απώλεις από την προηγούμενη κάλπη που η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε 41%.

Δείτε ζωντανά τα αποτελέσματα για τις Ευρωεκλογές, μέσα από το διαδραστικό χάρτη της Singular Logic και του ΥΠΕΣ

Παράλληλα, στέκονται και στο γεγονός πως και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται κι αυτό κάτω από τις εκλογικές επιδόσεις του και δείχνει να χάνει δύναμη.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη τόνισε στο ΒΗΜΑ πως «η τελική εικόνα είναι αυτή που θα καθορίσει τις εξελίξεις και όχι τα exit polls» και συνέχισε τονίζοντας πως «και πέρυσι exit polls έδειχναν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ 25-29% και τελικά ήταν περίπου 10 μονάδες πίσω, οπότε ας περιμένουμε να δούμε τα τελικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, στη Χαριλάου Τρικούπη στέκονται σε ακόμη δύο θέματα που προέκυψαν σε αυτές τις εκλογές και χαρακτηρίζουν ως «προβληματικό στοιχείο» τόσο την χαμηλή συμμετοχή, όσο όμως και την ενίσχυση της ακροδεξιάς.

Για αυτούς τους λόγους αναμένεται να ληφθούν πρωτοβουλίες άμεσα για την επόμενη ημέρα της κεντροαριστεράς.