Λουκάνικα μαύρου χοίρου με προβατίνα & μεθυσμένες πατάτες στο BBQ

Ένα λαχταριστό και πρωτότυπο πιάτο με μικρό βαθμό δυσκολίας και τεράστιες ποσότητες γεύσης

Λουκάνικα μαύρου χοίρου με προβατίνα & μεθυσμένες πατάτες στο BBQ

Ένα λαχταριστό και πρωτότυπο πιάτο με μικρό βαθμό δυσκολίας και τεράστιες ποσότητες γεύσης

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

10λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

60λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 6 μερίδες

  •  3 λουκάνικα μαύρου χοίρου με προβατίνα (300-350 γρ.)
  •  1.200 γρ. φρέσκες πατάτες μετρίου μεγέθους
  •  1 ξερό κρεμμύδι σε χοντρές φέτες
  •  6 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
  •  330 ml μπίρα
  •  ⅓ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  •  Χυμό από 1 πορτοκάλι
  •  1 λεμόνι
  •  2 κ.σ. μουστάρδα
  •  1 κ.σ. ρίγανη
  •  3 κλωναράκια θυμάρι
  •  Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε σε μία στρώση σε ταψί.

  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το θυμάρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τέλος, περιχύνουμε τα υλικά με την μπίρα.

  3. Ψήνουμε τις πατάτες στο barbecue υγραερίου, σε μέτρια θερμοκρασία με κλειστό καπάκι, για 40 λεπτά. Ανά διαστήματα, ελέγχουμε και αυξομειώνουμε τη θερμοκρασία ψησίματος ανάλογα με τη συσκευή.

  4. Στη συνέχεια, ανοίγουμε το καπάκι, ανακατεύουμε τις πατάτες, που έχουν πλέον μαλακώσει, και μπήγουμε ανάμεσά τους τα λουκάνικα. Κόβουμε το λεμόνι σε φέτες και το βάζουμε ενδιάμεσα.

  5. Κλείνουμε το καπάκι του barbecue και συνεχίσουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά ακόμα, να πιει το φαγητό όλα τα υγρά και να μείνει με το λάδι του. Εναλλακτικά, το ψήνουμε στο φούρνο.

Μικρά Μυστικά

Κόβουμε τις πατάτες σε ισομεγέθη κομμάτια ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.