Ο Μίλτος Τεντόγλου λίγα μόλις λεπτά μετά το άλμα της ζωής του παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ, με τον 26χρονο άλτη να αναφέρεται στο καλύτερο τελικό που έχει γίνει ποτέ σε Ευρωπαϊκό ανοικτού στίβου, καθώς επίσης και στην κατάρα του να μην σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ που κρατάει ο Λούης Τσάτουμας από το 2007 στην Καλαμάτα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου

Για την επίδοση του: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, αλλά είμαι πολύ κουρασμένος. Προσπάθησα να κάνω το πανελλήνιο ρεκόρ. Είναι κατάρα που έκανα δύο φορές 8,65μ.»

Για τον τελικό: «Ήταν πολύ καλός αγώνας, Βοήθησε το κλίμα και ο διάδρομος. Είμαι πιο καλός στα σκληρά στάδια. Το ταρτάν είναι φανταστικό. Για πλάκα είναι ο καλύτερος τελικός που έχει γίνει. Είναι κτήνη οι αθλητές. Όλοι τους είναι φανταστικοί. Ο Φουρλάνι είναι τρομερός».

Για το παγκόσμιο ρεκόρ των 8,86μ: «Είναι πολύ μακριά, αλλά το πλησίασα λίγο παραπάνω. Δεν γίνονται αυτές οι επιδόσεις για πλάκα, είναι ασύλληπτα πράγματα».

Για στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θέλω να υπερασπιστώ τον τίτλο μου και πιστεύω σε έναν αγώνα καλύτερο από αυτόν. Θα είμαι καλά στο Παρίσι, γιατί πάει καλά όλη η χρονιά φέτος».