Πήγε στη Ρώμη αποφασισμένος να πάρει ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο και το έκανε. Ο Μίλτος Τεντογλου διατήρησε το στέμμα του και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.

Με καλύτερο άλμα στα 8,65 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο κάνοντας νέο ρεκόρ αγώνων σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, νέο ατομικό ρεκόρ το (προηγούμενο ήταν 8,60) καθώς και την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο.

Ο τελικός είχε την εικόνα που περίμεναν οι φίλοι του στίβου από την αρχή. Ο Μίλτος Τεντόγλου στο πρώτο του άλμα προσγειώθηκε στα 8,42 κάνοντας την καλύτερη επίδοση στον κόσμο.

Ο Φορλανι στη δεύτερη προσπάθεια του έκανε 8,38 με τον Εχαμερ να απαντά με 8,31. Η τριάδα των φαβορί ξεχώρισε κατευθείαν.

Ο Τεντογλου φρόντισε όμως να δείξει αμέσως τις προθέσεις του. Στην τρίτη του προσπάθεια πήγε ακόμα πιο μακριά και προσγειώθηκε στα 8,49. Δείχνοντας ότι ήταν αποφασισμένος να διατηρήσει το στέμμα του.

Στην τέταρτη προσπάθεια προσγειώθηκε στα 8,45 δείχνοντας ότι είναι σε τρομερή βραδιά.

Μόνο που το καλύτερο το κρατούσε για τη συνέχεια. Ο μεγάλος άλτης του Γιώργου Πομασκι τόσο στην πέμπτη όσο και στην έκτη προσπάθεια του προσγειώθηκε στα 8,65 εξασφαλίζοντας το χρυσό με το δικό του μοναδικό τρόπο.