Προσβάσιμη για ελεύθερη χρήση από όλους τους πολίτες είναι πλέον ο χώρος του beach bar στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στη Ρόδο, που είχε τοποθετήσει παράνομα ξαπλώστρες ακόμα και μέσα στη θάλασσα και μεταλλικές κατασκευές.

Όπως διατάχθηκε, η επιχείρηση απομάκρυνε τις παράνομες ξαπλώστρες και τα κινητά αντικείμενα. Αν δεν το είχε κάνει μέχρι την Κυριακή το πρωί, η ευθύνη θα περνούσε στον Δήμο.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης, που πέρασε από αυτόφωρο και τέθηκε υπό κράτηση, πρόκειται να δικαστεί το μεσημέρι του Σαββάτου (8.6.2024), ενώ στην επιχείρηση έχει επιδοθεί πρόστιμο 28.560 ευρώ, ποσό τετραπλάσιο από αυτό που θα κατέβαλε ο επιχειρηματίας για έναν χρόνο, εάν είχε συνάψει σύμβαση.


Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 48 ώρες, καθώς προχθές το μεσημέρι οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν σε επιτόπιο έλεγχο στην επιχείρηση όπου διαπιστώθηκε η παράνομη κατάληψη αιγιαλού και η εγκατάσταση 19 μεταλλικών κατασκευών εντός της θάλασσας.

Στην συνέχεια ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, συντάχθηκε η έκθεση αυτοψίας με το αντίστοιχο πόρισμα, η πράξη άμεσης απομάκρυνσης καθώς και η διαταγή σφράγισης και διακοπής λειτουργίας και οικονομικής δραστηριότητας του χώρου που παράνομα είχε καταληφθεί.

Ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, τονίζει με δήλωσή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν εκείνοι που πίστευαν ότι ψηφίστηκε ένας νόμος που στο τέλος δεν θα εφαρμοστεί και σημειώνει ότι στην «μάχη» αυτή έχει συμμάχους τους πολίτες και την τεχνολογία.

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα της κατάστασης που επικρατεί στις παραλίες και τον αιγιαλό είναι αυτό της Ρόδου. Οι ιδιοκτήτες έγραψαν στα “παλαιότερα των υποδημάτων” τους τις αποφάσεις της Πολιτείας και προσπάθησαν, ευτυχώς ανεπιτυχώς, να λειτουργήσουν την επιχείρηση που παρανομούσε επί μακρόν σαν να μην συνέβη ποτέ τίποτε.