Το Σάββατο θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, με το μελτέμι στο Αιγαίο να δίνει μια σύντομη ανάσα σχετικής δροσιάς. Η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και στα ηπειρωτικά, και στα νησιωτικά τμήματα. Τόσο στο Αιγαίο, όσο και στα νησιά του Ιονίου λιακάδα θα κυριαρχήσει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στην ηπειρωτική χώρα, προς το μεσημέρι προβλέπονται αραιές νεφώσεις, λίγο πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Με αποτέλεσμα να υπάρχει η πιθανότητα μικρής έκτασης τοπικών βροχών σε ορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας το μεσημέρι και το απόγευμα.

Αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα το βράδυ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 34-35 τα ηπειρωτικά και από 29-32 στα νησιά του Αιγαίου, στους 34 στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο 4-6, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια στο λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-34 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5, στα ανατολικά και 6 μποφόρ.

Λίγες αραιές νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, με αρκετή ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και πιθανότητα μικρής έκτασης τοπικών βροχών στα γύρω ορεινά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-32 βαθμούς, με νότιους ανέμους 2-4 μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Στα ηπειρωτικά θα φάσει τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Εωβδομάδα «κόλαση» από Δευτέρα

Όπως όλα δείχνουν, ένα νέο κύμα καύσωνα θα πλήξει την χώρα από Δευτέρα, με την θερμοκρασία να μην αποκλείεται να φτάσει μέχρι και τους 42 °C μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ και μετεωρολόγο Γάννη Καλλιάνο, οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν ακόμη και πάνω από 42 βαθμούς Κελσίου, διαμορφώνοντας – όπως χαρακτηριστικά είπε – ένα σκηνικό «κόλασης».

«Από την Δευτέρα περιμένουμε νέο παρατεταμένο καύσωνα με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 14 βαθμούς από τις μέσες κλιματικές τιμές», ανέφερε και η μετεωρολόγος του MEGA Χριστίνα Ρήγου.

Σύμφωνα με το Μeteo, την ερχόμενη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας η θερμοκρασίας αναμένεται να φτάσει τους 38 βαθμούς.

Την Τρίτη, όμως, θα πιάσει κόκκινο με τη θερμοκρασία να αγγίζει έως και τους 42°C, με την ζέστη να είναι αφόρητη και το βράδυ της Τρίτης καθώς δεν αναμένεται να πέσει κάτω από 32 βαθμούς.