«Πάτησε ένα από τα μπροστινά λάστιχα σε κάποιο αντικείμενο στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να σκάσει και έτσι να χάσω τον έλεγχο του οχήματος και να ανατραπεί». Αυτά φέρεται να υποστήριξε στα στελέχη της Πυροσβεστικής ο 60χρονος οδηγός του βυτιοφόρου το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες χθες το βράδυ στο 75ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού με αποτέλεσμα να διακοπεί για πολλές ώρες η κυκλοφορία.

Ο 50χρονος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου. Tυπικά συνελήφθη και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας με προφορική εντολή του οποίου αφέθηκε ελεύθερος ενώ από την Τροχαία που διενεργεί την προανάκριση έχει οριστεί ειδικός πραγματογνώμονας ο οποίος θα γνωματεύσει εάν όντως η εκτροπή του βυτιοφόρου και ανατροπή του έγινε λόγω του «σκασμένου» ελαστικού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αναμένεται να πραγματοποιηθούν αιματολογικές εξετάσεις στον οδηγό του βυτιοφόρου για να διαπιστωθεί τυχόν χρήση αλκοόλ ή ουσιών, ενώ ςύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ δεν υπήρχε απαγόρευση κίνησης βυτιοφόρων στην Εθνική Οδό τη στιγμή του ατυχήματος.

Στο σημείο Σταϊκούρας και Χρυσοχοΐδης

Επίσης σε κατεδάφιση της αερογέφυρας στο ύψος του Ισθμού προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου συνεργεία καθώς υπέστη ζημιές από την εκδήλωση πυρκαγιάς μετά την ανατροπή βυτιοφόρου το βράδυ της Παρασκευής στο 75ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου.

Στο σημείο βρέθηκαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα. Λόγω του ατυχήματος για πολλές ώρες έκλεισε η Εθνική Οδός και εγκλωβίστηκαν εκατοντάδες αυτοκίνητα. Μάλιστα εστάλησαν και μηνύματα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 προειδοποίησης για μεγάλες καθυστερήσεις.

Πριν από λίγο εκδόθηκε νέο 112, καθώς η κυκλοφορία αυτή την ώρα διεξάγεται με καθυστερήσεις στην νέα Εθνικη Οδό κοντά στο σημείο ανατροπής του βυτιοφόρου, στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο, έως το σημείο της αντιδρόμησης, με την παρουσία της τροχαίας να είναι έντονη και τα οχήματα να κινούνται πλεον σε 3 λωρίδες κυκλοφορίες για την αποσυμφόρηση της κίνησης στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Η Τροχαία συνιστά επίσης στους εκλογείς, των οποίων η έξοδος γίνεται κανονικά, να αναχωρήσουν λίγο αργότερα προς τους προορισμούς τους και οι οδηγοί που κινούνται στο ρεύμα της αμφιδρόμησης να επιδείξουν προσοχή γιατί με το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ως διαχωριστικό είναι οι κώνοι. Στις επόμενες ώρες αναμένεται η κυκλοφορία να διεξάγεται με μεγαλύτερη ευκολία.

Οι συστάσεις της τροχαίας

Οι οδηγοί σε κάθε περίπτωση μπορούν να χρησιμοποιούν και τις δύο επιλογές που δίνονται από την Τροχαία, δηλαδή και την διαδρομή της αντιδρόμησης και τη διαδρομή από τον κόμβο Λουτρακίου ενώ από αύριο το πρωί θα είναι πολύ καλύτερη η κυκλοφορία καθώς θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες απομάκρυνσης των μπαζών οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται για να ψηφίσουν κανονικά.

Χθες την κατάσβεση της πυρκαγιάς και αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν περίπου στις 11 το βράδυ της Παρασκευής τη διαβροχή και έριξαν ειδικό κατασβεστικό υγρό προσέγγισαν το σημείο ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου που ξεκίνησαν την εκτίμηση της κατάστασης στην αερογέφυρα και από την εκτίμηση στατικότητας που έγινε αποφασίστηκε να ανοίξει λίγο αργότερα και να δοθεί στην κυκλοφορία το ρεύμα από Κόρινθο προς Αθήνα.

Παράλληλα στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο η αερογέφυρα διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί βλάβες από την πυρκαγιά και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν και για αυτό παρέμεινε κλειστό το συγκεκριμένο τμήμα και αποφασίστηκε εκτροπή της κυκλοφορίας και ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα καθαίρεση του τμήματος της αερογέφυρας που βρίσκεται πάνω από τον κλάδο καθόδου προς Ισθμό. Λόγω των εργασιών το ρεύμα της νέας Εθνικής Οδού από Αθήνα προς Κόρινθο θα παραμείνει κλειστό στο σημείο για κάποιες ημέρες.