Έσβησε τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά που ξέσπασε στο 75,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου μετά από ανατροπή βυτιοφόρου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 9 οχήματα που πραγματοποίησαν διαβροχή και ρίψεις ειδικού κατασβεστικού υγρού.

Ωστόσο, το μεγάλο θερμικό φορτίο που υπήρξε στο σημείο που ανετράπη το βυτιοφόρο οδήγησε τους ειδικούς στην απόφαση να κατεδαφίσουν τη γέφυρα κάτω από την οποία συνέβη το ατύχημα.

Η εν λόγω απόφαση προέκυψε ύστερα από επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στο σημείο, Νίκου Ταχιάου, μαζί με μηχανικούς του υπουργείου, οι οποίοι και διενήργησαν έλεγχο στατικότητας στη γέφυρα, με κλιμάκια πυροσβεστικής, αστυνομίας και εκπροσώπους των παραχωρησιούχων.

Ερευνώνται οι συνθήκες του ατυχήματος

Την ίδια ώρα άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ανατράπηκε το βυτιοφόρο. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν υπάρχει εμπλοκή άλλου οχήματος και μένει να φανεί πώς ο οδηγός έχασε τον έλεγχο.

Υπενθυμίζουμε ότι από το ατύχημα ο οδηγός έχει τραυματιστεί ελαφρά, ωστόσο κατάφερε να βγει από το βυτιοφόρο πριν αυτό τυλιχθεί στις φλόγες. Να επισημάνουμε ότι το όχημα κάηκε ολοσχερώς και τις πρώτες πρωινές ώρες κατάφεραν να το απομακρύνουν από το οδόστρωμα.

Συνεχίζονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα. Συγκεκριμένα, στη Νέα Εθνική, στο ρεύμα προς Αθήνα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά. Από την έξοδο Λουτρακίου η κυκλοφορία εκτρέπεται προς την Κόρινθο.

Αντίθετα, η παλαιά Εθνική Οδός παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα λόγω των έργων που πραγματοποιούνται.

Το ρεπορτάζ του Mega για το γκρέμισμα της γέφυρας