Καλοκαίριασε και το μυαλό μας είναι στη θάλασσα και στις ευχάριστες δραστηριότητες εκτός σπιτιού και γραφείου. Η καθημερινότητα μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη όταν οι στιγμές μας «καταγράφονται» από το κατάλληλο ρολόι στον καρπό του χεριού μας. Παρακάτω θα βρείτε μία επιλογή από τους ωραιότερους χρονογράφους που κυκλοφορούν εκεί έξω και έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό ότι είναι ντυμένοι στα μπλε: γαλάζιο του πάγου και του ουρανού, μπλε ηλεκτρίκ, μπλε του ωκεανού και του βυθού, ναυτικό μπλε, μπλε του ντένιμ, όλοι οι τόνοι είναι εδώ. Εσείς ποιον προτιμάτε;

Η παρουσίαση των ρολογιών γίνεται κατ’ αλφαβητική σειρά, όχι κατά σειρά σπουδαιότητας. Γιατί όλα είναι σπουδαία ως προς τη σχεδίαση, την ιστορία, τη μηχανική υπεροχή και την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκουν.

AUDEMARS PIGUET Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph

Χρονογράφος με αυτόματο μηχανισμό, κάσα 43 χιλ. από μαύρο κεραμικό, στεφάνη και μπουτόν από μπλε κεραμικό, βιδωτή κορώνα με σύστημα προστασίας από τιτάνιο, ανάγλυφο καντράν σε μοτίβο mega tapisserie και ανάγλυφο λουράκι από δέρμα με σύστημα εύκολης εναλλαγής (συνοδεύεται και από δεύτερο λουράκι από μαύρο καουτσούκ). Στεγανός μέχρι 100 μέτρα.

Τιμή: €59.100 (Audemars Piguet Boutique)

www.audemarspiguet.com

 

BAUME & MERCIER Riviera Chronograph

Χρονογράφος με κάσα 43 χιλ. από ανοξείδωτο ατσάλι, αυτόματο μηχανισμό, ανάγλυφο καντράν με ένδειξη ημέρας και ημερομηνίας και λουράκι από καουτσούκ με σύστημα εύκολης αλλαγής, στεγανός μέχρι 100 μέτρα.

Τιμή: €4.200 (Χρονοφλάμ)

www.baume-et-mercier.com

 

BREITLING Avenger B01 Chronograph 44

Χρονογράφος με ατσάλινη κάσα 44 χιλ., εξοπλισμένος με τον αυτόματο Breitling Manufacture Caliber 01 με 70 ώρες αυτονομίας και πιστοποίηση χρονομέτρου ακριβείας από τον COSC, στεγανός μέχρι 300 μ.

Tιμή: €7.600 (Breitling Boutique)

www.breitling.com

CHOPARD Alpine Eagle XL Chrono

Χρονογράφος με κάσα 44 χιλιοστών από τιτάνιο βαθμού 5, αυτόματο μηχανισμό με λειτουργία flyback και πιστοποίηση χρονομέτρου, ανάγλυφο καντράν «Rhone Blue» εμπνευσμένο από την ίριδα του ματιού του αετού και λουράκι από καουτσούκ.

Tιμή: €26.800 (Chopard Boutique, Kassis)

www.chopard.com

 

GIRARD-PERREGAUX Laureato Chronograph

Χρονογράφος από ανοξείδωτο ατσάλι 904L με κάσα 42mm, ανάγλυφο μπλε καντράν σε μοτίβο Clous de Paris, αυτόματο μηχανισμό, στεγανός μέχρι 100 μέτρα.

Τιμή: €19.600 (Patseas)

www.girard-perregaux.com

 

GLASHÜTTE ORIGINAL Seventies Chronograph Panorama Date

Χρονογράφος με ατσάλινη κάσα 40 χιλιοστών, γαλάζιο καντράν σε απόχρωση «Ocean Breeze» με μεγάλη ημερομηνία και ένδειξη φόρτισης κουρδίσματος, αυτόματο μηχανισμό και λουράκι από καουτσούκ. Limited edition 100 κομματιών.

Τιμή: €16.300 (Kassis)

www.glashuette-original.com

 

GRAND SEIKO Tentagraph

Χρονογράφος με αυτόματο μηχανισμό που χτυπά με 10 παλμούς το δευτερόλεπτο, κάσα 43,2 χιλ. και μπρασελέ από brilliant hard τιτάνιο, στεφάνη από κεραμικό με ταχυμετρική κλίμακα, βιδωτή κορώνα, ανάγλυφο καντράν εμπνευσμένο από την κορυφή του όρους Ιουάτε που βρίσκεται απέναντι από το Στούντιο Σιζουκουίσι της Grand Seiko. Είναι στεγανός μέχρι 100 μ.

Τιμή: €14.300 (Αθήνα: Ora Kessaris, Θεσσαλονίκη: Gofas Jewelry, Μύκονος: Kessaris)

www.grand-seiko.com

 

HAMILTON Jazzmaster Performer Auto Chrono

Χρονογράφος με κάσα 42mm και μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι και αυτόματο μηχανισμό Η-31 με 60 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

Tιμή: €2.525 (Swatch Group Greece)

www.hamiltonwatch.com

 

HUBLOT Spirit of Big Bang “Mykonos”

Συλλεκτικός χρονογράφος με κάσα 42 χιλ. από τιτάνιο, υποκαντράν δευτερολέπτων σε σχήμα ανεμόμυλου, αυτόματο skeleton μηχανισμό με 50 ώρες αυτονομίας και λουράκι από καουτσούκ.

Τιμή: €29.500 (Hublot Boutique)

www.hublot.com

 

IWC Pilot’s Watch Chronograph 41 TOP GUN Oceana

Χρονογράφος με κάσα 41 χιλ. από μπλε κεραμικό με εσωτερική κάσα από μαλακό σίδηρο που προστατεύει από τα μαγνητικά πεδία τον αυτόματο manufacture μηχανισμό και λουράκι από καουτσούκ και ντένιμ ύφασμα με σύστημα EasX-CHANGE.

Τιμή: €13.200 (IWC Boutique)

www.iwc.com

MONTBLANC Star Legacy Nicolas Rieussec

Χρονογράφος με κάσα 43 χιλ. από ατσάλι, αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου με περιστρεφόμενους δίσκους στους μετρητές και λουράκι από δέρμα. Limited edition 500 κομματιών.

Τιμή: €8.300 (Montblanc Boutique)

www.montblanc.com

OMEGA Seamaster Planet Ocean 600M “ETNZ”

Χρονογράφος με αυτόματο μηχανισμό Master Chronometer, κάσα 45,5 χιλ. και μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι, στεφάνη απο μπλε κεραμικό με καταδυτική κλίμακα από Liquidmetal, βαλβίδα διαφυγής ηλίου, στεγανός μέχρι 600 μέτρα βάθος.

Τιμή: €10.400 (Omega Boutique, Swatch Group Greece)

www.omegawatches.com

PANERAI Luminor Chrono Carbotech Luna Rossa

Χρονογράφος με αυτόματο μηχανισμό, κάσα 44 χιλ. από Carbotech, το αποκλειστικό υλικό της Panerai, εσωτερική στεφάνη με ταχυμετρική κλίμακα και λουράκι από ύφασμα και καουτσούκ. Είναι στεγανός μέχρι 100 μέτρα.

Τιμή: €49.000 (Panerai Boutique)

www.panerai.com

 

ROLEX Cosmograph Daytona

Χρονογράφος με κάσα 40 χιλ. και μπρασελέ από πλατίνα, καντράν στο γαλάζιο του πάγου, καφέ κεραμική στεφάνη από Cerachrom και αυτόματο μηχανισμό Superlative Chronometer με 72 ώρες αυτονομίας.

Τιμή: €81.200 (Rolex Hellas)

www.rolex.com

 

TAG HEUER Monaco Chronograph

Χρονογράφος με κάσα 39 χιλ. από τιτάνιο με μαύρη επίστρωση DLC, καντράν από σκούρη μπλε οπαλίνα, αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου και ανάγλυφο λουράκι από καουτσούκ και δέρμα. Τιμή: €11.100 (Σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα και στο tagheuer.com)

www.tagheuer.com

 

TISSOT PR516 Chronograph

Χρονογράφος από ανοξείδωτο ατσάλι με κάσα 40 χιλ., ελβετικό quartz μηχανισμό, μπρασελέ με σύστημα γρήγορης εναλλαγής, στεγανός μεχρι 200 μέτρα.

Τιμή: €545 (Tissot Boutique, Swatch Group Greece)

www.tissotwatches.com

 

ZENITH Chronomaster Sport Blue Dial

Χρονογράφος με ατσάλινη κάσα 41 χιλ., στεφάνη με ταχυμετρική κλίμακα, αυτόματο μηχανισμό El Primero με ακρίβεια 1/10ου του δευτερολέπτου και 60 ώρες αυτονομίας και ατσάλινο μπρασελέ. Είναι στεγανός μέχρι 100 μέτρα.

Τιμή: €11.300 (Σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα και στο zenithwatches.com)

www.zenithwatches.com