Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Michael Mosley. Ο 67χρονος παρουσιαστής αγνοείται ακόμα στο νησί της Σύμης με τις Αρχές να χρησιμοποιούν ελικόπτερο και drone για να καταφέρουν να τον εντοπίσουν.

Στις έρευνες συμμετέχουν άνδρες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής αλλά και ομάδα εθελοντών του νησιού. Την ίδια ώρα μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα υπάρχει και στη Βρετανία. Άλλωστε ο 67χρονος ήταν ένας από τους πλέον αγαπητούς παρουσιαστές.

Αξιωματούχο μίλησε στον Guardian για την υπόθεση τονίζοντας: «Είναι τρελό, δεν βγάζει νόημα. Πώς μπορεί κάποιος να εξαφανιστεί μέρα μεσημέρι; Αν του είχε συμβεί κάτι θα τον είχαμε βρει είτε στο μονοπάτι είτε κοντά στο μονοπάτι που πήρε για να επιστρέψει στο λιμάνι του Γυαλού όπου έμενε με φίλους.

Από την πλευρά του κάτοικος της περιοχής σε δηλώσεις του στο BBC Radio 5 Live είπε για την περιοχή στην οποία χάθηκαν τα ίχνη του Michael Mosley: «είναι ένα μονοπάτι που ανεβαίνει το βουνό αλλά πρόσφατα έγινε διάνοιξη και υπάρχει μόνο ένας δρόμος οπότε είναι αδύνατο να χαθείς ή να χάσεις τον προσανατολισμό σου. Δεν είναι μια διαδρομή που είναι πολύ δύσκολη όταν αρχίζεις την κατάβαση. Είναι μια διαδρομή που κάνουν καθημερινά οι τουρίστες που έρχονται στη Σύμη».

Ποια διαδρομή θα ακολουθούσε;

  • Πρόκειται για μία διαδρομή περίπου 3,5 χιλιομέτρων. Η απόσταση δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, ωστόσο σύμφωνα με τους κατοίκους ένα συγκεκριμένο κομμάτι της είναι ιδιαίτερα δύσβατο και δεν αποκλείεται εκεί να είχε κάποιο ατύχημα.

Πότε χάθηκαν τα ίχνη του;

  • Το μεσημέρι της Τετάρτης ο 67χρονος βρισκόταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου μαζί με ένα άλλο ζευγάρι όταν αποφάσισε να επιστρέψει στην περιοχή που διέμενε. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν ο Michael Mosley ξέχασε το κινητό του στην παραλία και έτσι ήταν αδύνατο να επικοινωνήσει με κάποιον.

Ποια είναι τα σενάρια που εξετάζονται;

  • Στις έρευνες συμμετέχουν η αστυνομία, το λιμενικό και άνδρες της πυροσβεστικής. Το πιθανότερο σενάριο είναι ο Michael Mosley να γλίστρησε ή να σκόνταψε και να έπεσε σε κάποιο σημείο από το οποίο δεν περνά κόσμος. Για αυτό το λόγο οι Αρχές χρησιμοποιούν drone στις έρευνες.

Ποιος είναι ο Dr Michael Mosley;

  • Πρόκειται για τον πιο γνωστό τηλεοπτικό γιατρό της Βρετανίας. Γεννήθηκε στην Ινδία το 1957 όμως σε ηλικία επτά ετών μετακόμισε στην Αγγλία με τους γονείς του. Αποφοίτησε από την Οξφόρδη και από εκεί βρέθηκε στη τηλεόραση όπου έγινε παρουσιαστής εκπομπών στο BBC, ενώ έχει τη δική του στήλη στην Daily mail. Ο Dr. Michael Mosley είναι διάσημος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός από τις εκπομπές και τα ντοκιμαντέρ, είναι αυτός που εφηύρε τη διαλειμματική νηστεία 5:2 αρκετά διαδεδομένη στη Βρετανία. Ήταν τακτικός συνεργάτης στην «ναυαρχίδα» της πρωινής ζώνης του ITV “This Morning” αλλά και σε άλλες εκπομπές του BBC.