Επίσημο τέλος έλαβε το απόγευμα της Παρασκευής (7/6) η συνεργασία του Βασίλη Σπανούλη με το Περιστέρι.

Ο Λαρισαίος κόουτς ολοκλήρωσε τον κύκλο του στην ομάδα των δυτικών προαστίων και πλέον αναζητά την επόμενη πρόκληση στη φρέσκια προπονητική διαδρομή του. Μια διαδρομή που έχει αρχίσει με τις καλύτερες προδιαγραφές και πάνω σε αυτή τη βάση θα ήθελε να συνεχιστεί εξελίσσοντας τον εαυτό του ξανά και ξανά.

Με τον Σπανούλη στα ηνία το Περιστέρι τερμάτισε δύο φορές στην τρίτη θέση της Basket League, έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου και διεκδίκησε ευρωπαϊκό τρόπαιο, φτάνοντας στο Final Four του Basketball Champions League. Ήταν η καλύτερη εκδοχή της ιστορίας του.

Εξ ου και η ΚΑΕ θέλησε να τον ευχαριστήσει «για τα δυο υπέροχα χρόνια της συνεργασίας μας». Το γεγονός ότι χωρίζουν οι δρόμοι των δύο πλευρών, από τη στιγμή που αλλάζει η οικονομική πολιτική της διοίκησης, δεν σημαίνει ότι επηρεάζονται οι σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης που αναπτύχθηκαν όλο αυτό το διάστημα.

Ο 42χρονος κόουτς θα σταθμίσει πλέον τα δεδομένα και θ’ αποφασίσει για το μέλλον του. Σίγουρα ο στόχος της πρόκρισης της Εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί προτεραιότητα στην παρούσα φάση. Περιμένει πλέον κι ο ίδιος να δει σε ποιους διεθνείς παίκτες θα υπολογίζει για να καταστρώσει τα τελικά πλάνα του. Γιάννης Αντετοκούνμπο και Νικ Καλάθης έχουν δηλώσει διαθέσιμοι κι επιστρέφουν δεδομένα.

Την ίδια στιγμή όμως είναι αδύνατον ο Σπανούλης να μην σκέφτεται το τι θα του ξημερώσει την επόμενη ημέρα. Ούτως ή άλλως έχει ήδη αποδείξει τη δίψα του για την προπονητική ως μια φυσική συνέχεια των όσων γεύτηκε ως παίκτης στα παρκέ. Ούτε ποτέ έκρυψε τις φιλοδοξίες του ο «Kill Bill». Άρα δεν κλείνει και πόρτες σε όποιους του χτυπούν το κουδούνι.