Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν άλλαξε 6άδα ξένων πριν από το ΣΕΦ

Απόψε στις 21:30 ο δεύτερος τελικός για τον τίτλο στην Basket League. Στο 1-0 ο Ολυμπιακός μετά το μπρέικ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ.

Ούτε 48 ώρες μετά το τέλος της πρώτης μεταξύ τους μάχης στους τελικούς της Basket League Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός επιστρέφουν στο παρκέ προκειμένου να διασταυρώσουν για δεύτερη φορά τα ξίφη τους. Έπαθλό τους ο τίτλος του πρωταθλητή.

Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν πιο έτοιμοι πνευματικά και αγωνιστικά στον αγώνα του ΟΑΚΑ και χάρη στο 89-84 άρπαξαν το πλεονέκτημα έδρας. Οι «πράσινοι» κυνηγούν πλέον αντίστοιχο αποτέλεσμα στο ΣΕΦ για να ισοφαρίσουν σε 1-1 και να μην βρεθούν αυτομάτως με την πλάτη στον τοίχο.

Σε αυτήν την προσπάθεια ο Εργκίν Αταμάν πήρε την απόφαση να διαφοροποιήσει την εξάδα των ξένων του. Δεδομένου πως ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έστησε πάρτι στις δύο ρακέτες αποφασίστηκε να επανέλθει ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι στη 12άδα και να μείνει εκτός ο Λούκα Βιλντόσα.

Ο Πολωνός σέντερ είναι τρίτος στην ιεραρχία των ψηλών του «τριφυλλιού», μετά τους Ματίας Λεσόρ και Κώστα Αντετοκούνμπο, προτιμήθηκε ωστόσο αυτή τη φορά μια επιπλέον λύση στη φροντ λάιν έναντι του απρόβλεπτου Αργεντινού στην περιφέρεια.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπορεί να προβεί σε αλλαγές, καθώς μετά τον τραυματισμό του Μουστάφα Φαλ δεν περισσεύει κάποιος.

Οι δύο εξάδες των ξένων για τον δεύτερο τελικό διαμορφώνονται ως εξής:

Ολυμπιακός: Γουίλιαμς-Γκος, Κάναν, ΜακΚίσικ, Πίτερς, Πετρούσεφ, Μιλουτίνοφ
Παναθηναϊκός: Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Λεσόρ, Μπαλτσερόφσκι

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.