Σε αμοιβαίο συμβιβασμό επέλεξαν να οδηγηθούν ο τενίστας Αλεξάντερ Ζβέρεφ και η πρώην σύντροφός του Μπρέντα Πατεά μετά από μακρά δικαστική μάχη.

Πριν από τέσσερα χρόνια η influencer – μοντέλο και μητέρα της τρίχρονης κόρης τους είχε καταγγείλει τον Γερμανό για ενδοοικογενειακή βία. Σύμφωνα με τους σοβαρούς ισχυρισμούς της, ο Ζβέρεφ την είχε σπρώξει στη διάρκεια ενός καβγά στο διαμέρισμά τους στο Βερολίνο κι ακολούθως την έπιασε σφιχτά από το λαιμό απειλώντας την με στραγγαλισμό.

Ο Ζβέρεφ είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία, δηλώνοντας πως «ξέρω τι έκανα και τι δεν έκανα». Παρόλα αυτά η υπόθεση κατέληξε σε δικαστήριο της γερμανικής πρωτεύουσας προκειμένου να εξεταστούν όλα στοιχεία και να προκύψει ενοχή ή αθώωσή του. Αρχικά στον Γερμανό είχε επιβληθεί πρόστιμο 450.000 ευρώ για τη φερόμενη επίθεση μετά τον καταγγελτικό λόγο του εισαγγελέα.

Το νομικό επιτελείο του Ζβέρεφ είχε προχωρήσει αμέσως σε έφεση, θεωρώντας την απόφαση «αβάσιμη και αντιφατική».

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, κι ενόσω ο Ζβέρεφ δίνει μάχη για το τρόπαιο στο Roland Garros, έγινε γνωστό πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε μια μέση λύση «κυρίως προς το συμφέρον του παιδιού τους». Ως μια «ειρηνική επίλυση» του ζητήματος παρουσιάστηκε τόσο από την εισαγγελία όσο και από την πλευρά της εναγούσης.

Το δικαστήριο αποδέχθηκε τον συμβιβασμό κι έκλεισε την υπόθεση χωρίς να εκδώσει επίσημη ετυμηγορία. Η συμφωνία που έγινε προβλέπει καταβολή αποζημίωσης 200.000 ευρώ εκ μέρους του Γερμανού τενίστα. Μέρος των χρημάτων θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Το δις εξαμαρτείν του Ζβέρεφ

Στο παρελθόν ο Ζβέρεφ είχε έρθει ξανά αντιμέτωπος με ανάλογες κατηγορίες. Ακόμη μία πρώην σύντροφός του, η τενίστρια Όλγα Σαριπόβα, είχε ισχυριστεί δημοσίως πως ο Γερμανός την κακοποιούσε σωματικά και συναισθηματικά ενόσω είχαν σχέση.

Κατά την ίδια, ο σύντροφός της είχε αποπειραθεί να τη πνίξει με μαξιλάρι και της είχε χτυπήσει το κεφάλι σε τοίχο ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια του US Open το 2019. Έλεγε τότε η Σαριπόβα ότι είχε φοβηθεί για τη ζωή της, διότι ο Ζβέρεφ ήταν διαρκώς χειριστικός.

Φυσικά ο ίδιος αρνήθηκε καθετί εξ όσων υποστήριζε η Σαριπόβα, ελπίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι «θα βρούμε οι δυο μας έναν τρόπο να συναντηθούμε σεβόμενοι ο ένας τον άλλον». Επιθυμούσε να υποβαθμίσει το θέμα, να ξεχαστεί γρήγορα και να μην δοθεί συνέχεια.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε ανοίξει φάκελο, ερευνώντας την υπόθεση. Εκ των υστέρων βέβαια δεν προέβη σε κυρώσεις προς το ενεργό μέλος της, κρίνοντας πως δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία και μαρτυρίες που να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της Σαριπόβα.

Ο Ζβέρεφ είχε δηλώσει ευγνώμων για το γεγονός πως εξετάστηκαν όλες οι πληροφορίες και ελήφθη «μια σαφή και τεκμηριωμένη απόφαση» από τρίτο πρόσωπο. Ήταν η πρώτη από τις δυο φορές που θα απαλλασσόταν από παρόμοιες κατηγορίες.

Μετά τον χωρισμό του με την Πατέα, ο Ζβέρεφ είναι ζευγάρι με τη Γερμανίδα ηθοποιό Σοφία Τομάλα.