Επί ποδός η 5η ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για  επιχείρηση διάσωσης καθώς σήμερα το μεσημέρι, Παρασκευή 07-06-2024 σήμανε συναγερμός για έναν 70χρονο άνδρα που φέρεται να έχει υποστεί έμφραγμα, σε δύσβατο σημείο, κοντά στο χωριό Μονοδέντρι,  στη χαράδρα του Βίκου.

Ο 70χρονος έχει βρετανική καταγωγή. Για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο είναι σε εξέλιξη επιχείρηση από τις τοπικές Αρχές. Το έργο της διάσωσης συνδράμει και η ειδική μονάδα δασικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, μεταβαίνουν πεζοί στο σημείο 14 πυροσβέστες, για να τον εντοπίσουν και να φροντίσουν τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Ακόμη μία διάσωση.

Πρόκειται για τη δεύτερη διάσωση μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες καθώς, χθες, 06-06-2024 μία ακόμη διάσωση έλαβε χώρα, ευτυχώς με επιτυχία στη χαράδρα του Βίκου. Πρόκειται για μια 58χρονη από την Ολλανδία η οποία τραυματίστηκε ελαφρά και χρειάστηκε να μεταφερθεί από το φαράγγι του Βίκου σε ασφαλές σημείο.

Οι πυροσβέστες προσέγγισαν την τραυματισμένη γυναίκα και τη μετέφεραν με ασφάλεια προς το Μονοδένδρι, όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η γυναίκα παρελήφθη από το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες του τραυματισμού της