Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν πολύ φορτισμένες για τον Αλέξη Χαρίτση. Χρειάστηκε να ισορροπήσει μεταξύ της αποστολής που είχε αναλάβει και του συναισθήματος που κουβαλούσε μέσα του. Να διαχειριστεί δύο καταστάσεις που η καθεμιά προκαλούσε άλλη μορφή πίεσης.

Από τη μία, ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, ηγείτο της καμπάνιας της Νέας Αριστεράς πριν από την πρώτη μεγάλη μάχη που θα δώσει στην ευρωκάλπη για την εδραίωσή της στην κεντρική πολιτική σκηνή. Περιοδείες, ομιλίες και συνεντεύξεις άνευ διακοπής. Τελευταία ζωντανή αυτή στο Live News του Mega. Από την άλλη έβλεπε τον πατέρα του Βύρωνα να παλεύει άνισα με τον καρκίνο και στο τέλος να ηττάται, φεύγοντας από τη ζωή.

Μόνο λίγοι γνώριζαν το τι ακριβώς περνά και πώς το βιώνει ενόσω ήταν διαρκώς στον δρόμο, προβάλλοντας το ευρωψηφοδέλτιο και τις θέσεις του κόμματος τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον.

Λογικό ήταν μετά τον θάνατο του πατέρα του ν’ ακυρώσει όλες τις προεκλογικές δραστηριότητες του. Πενθούσε. Μόνο στο περίπτερο της Νέας Αριστεράς θέλησε να βρεθεί το μεσημέρι της Παρασκευής (7/6) και δυο μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές προκειμένου να είναι κοντά σε λίγους φίλους και συντρόφους. Να τους χαιρετήσει και τους ευχαριστήσει για τη συνολική προσπάθεια που κατεβλήθη όλο το προηγούμενο διάστημα.

Τα λόγια συμπόνοιας, τα συλλυπητήρια και το «ζεστό» χειροκρότημα που άκουσε τον έκαναν να συγκινηθεί και να δακρύσει. Οι αγκαλιές με τον Νάσο Ηλιόπουλο, τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και την Έφη Αχτσιόγλου αποτύπωσαν την ατμόσφαιρα της στιγμής.

«Είναι ήδη δικαιωμένος»

Η εκ των «υπαρχηγών» της παράταξης ανήρτησε το χαρακτηριστικό καρέ με τον Αλέξη Χαρίτση και αναφέρθηκε σε όλη αυτή τη διαδρομή. Έγραψε πως «είναι ήδη δικαιωμένος». Τόσο ο ομαδικός αγώνας της Νέας Αριστεράς όσο και του Αλέξη Χαρίτση προσωπικά.

Ο Αλέξης Χαρίτσης είχε ήδη ευχαριστήσει όλους εκείνους που έσπευσαν να του συμπαρασταθούν. Έγραψε πως «δεν υπάρχουν λόγια» μετά από «τόσα συγκινητικά μηνύματα αγάπης, εκτίμησης, αναγνώρισης για τον πατέρα μου» κι ευχαρίστησε άπαντες «από τα βάθη της καρδιάς μου».

Το «τελευταίο αντίο» στον Βύρωνα Χαρίτση

Όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς ενημέρωσης, τον Βύρωνα Χαρίτση «θα τον αποχαιρετήσουμε σε στενό, οικογενειακό κύκλο στη Ριτσώνα, όπου και θα ακολουθήσει η αποτέφρωση της σορού του».

Παράλληλα θα οργανωθεί «στην αγαπημένη μας Καλαμάτα μια λιτή εκδήλωση προς τιμήν του, για τους φίλους και συμπολίτες του που θέλουν να τον αποχαιρετήσουν με ένα λουλούδι, ένα τραγούδι ή δυο ζεστά λόγια».