Μεταξύ του 28,1% και 33,9% κινείται το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση ψήφου για ευρωεκλογές, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κινηθεί από 14,2% έως 18,8%. Ακολουθεί το ΠαΣοΚ με ποσοστό από 10,9% έως 15,1%, η Ελληνική Λύση από 6,8% έως 10,2%, το ΚΚΕ από 6,3% έως 9,7%, η Νίκη από 2,3% έως 4,7%, η Νέα Αριστερά από 2,1% έως 4,3%, η Πλεύση Ελευθερίας από 2% έως 4,2%, .

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 28%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 11,5%, το ΚΚΕ 7%, η Ελληνική Λύση 7,5%, η Νίκη 3%, η Πλεύση Ελευθερίας 3%, η Νέα Αριστερά 3%.

Όσον αφορά στον καταλληλότερο πολιτικό αρχηγό για πρωθυποργό, στην πρώτη θέση βρίσκεται με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ουσιαστικά ο… κανένας και τρίτος ο Στέφαμος Κασσελάκης.

Σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα διαδραματίσει η συσπείρωση των ψηφοφόρων και οι μετακινήσεις από κόμμα σε κόμμα. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι ενδεικτικά:

Ένας ακόμη παράγοντας που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων που δεν θα αλλάξουν την απόφασή τους.

Τα στοιχεία της Pulse δίνουν μία τάξη μεγέθους, εξειδικεύοντας παράλληλα και τα πιθανά ποσοστά αποχής ανά κόμμα.