Εκ νέου σφραγίστηκε σήμερα ο χώρος όπου εντοπίστηκαν παράνομες κατασκευές με ομπρελοκαθίσματα, τόσο στην παραλία, όσο και εντός της θάλασσας στη Ρόδο.

Επιπλέον απαγορεύτηκε η είσοδος εντός αυτού με σχετική σήμανση, καθώς και η άσκηση οποιασδήποτε οικονομικής δραστηριότητας στον χώρο αυτό.

O νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης πέρασε την αυτόφωρη διαδικασία, κρατείται και πρόκειται να δικαστεί αύριο το μεσημέρι.

Η διαδικασία του αυτόφωρου ενεργοποιήθηκε από την Εισαγγελία έπειτα από την παραβίαση της σφράγισης με την αφαίρεση από την επιχείρηση της σήμανσης (κορδέλες) που είχε τοποθετήσει σήμερα το πρωί η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου Α’ του Υπουργείου Οικονομικών και η Ελληνική Αστυνομία και απαγόρευε την πρόσβαση εντός του χώρου και την άσκηση οποιασδήποτε οικονομικής δραστηριότητας.

Παράλληλα, σήμερα επιδόθηκε και το σχετικό πρόστιμο στην επιχείρηση ύψους 28.560 ευρώ, ποσό το οποίο ανέρχεται στο 4πλάσιο του ανταλλάγματος που θα κατέβαλε ο επιχειρηματίας για ένα έτος αν είχε συνάψει σύμβαση. Ο χώρος παραμένει σφραγισμένος και φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αύριο μεταβαίνει στο νησί η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας κ. Ν. Κόλλια για συνέχιση του συντονισμού με τις τοπικές αρχές.

Μέχρι την Κυριακή το πρωί και με ευθύνη της επιχείρησης, θα πρέπει να απομακρυνθούν όλα τα παράνομα ομπρελοκαθίσματα καθώς και τα κινητά στοιχεία των μεταλλικών κατασκευών. Αν αυτό δεν γίνει, τότε την ευθύνη απομάκρυνσης την αναλαμβάνει ο Δήμος.

Το επιχειρηματικό ιστορικό του ιδιοκτήτη του beach bar στη Ρόδο

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 19 Αυγούστου 2013 σφραγίστηκε από το ΣΔΟΕ μπαρ του επιχειρηματία στην Μεσαιωνική πόλη, ενώ στις 15 Νοεμβρίου 2016 υπέγραψε σύμβαση 4 ετών για το εστιατόριο και κυλικείο Βουλής.

Λίγους μήνες μετά, στις 28 Μαρτίου 2017 υπήρξε μία προγραμματισμένη κατεδάφιση στην Αγία Μαρίνα. Τον Οκτώβριο του 2021 ο ιδιοκτήτες του beach bar προχώρησε σε αγωγή κατά δημοτικής επιχείρησης ζητώντας 1 εκατ. ευρώ, ενώ στις 8 Ιουνίου 2023 υπέγραψε σύμβαση με τον δήμο Ρόδου για μίσθωση αιγιαλού-παραλίας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025.