Ο Δήμος Ελασσόνας, μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την υλοποίηση του προγράμματος άμεσης οικονομικής ενίσχυσης για κοινωνικά ευάλωτα άτομα, με τίτλο «Αντώνης & Στέλλα Κύρκου», τιμώντας τη μνήμη των ευεργετών του οργανισμού.

Το νέο πρόγραμμα, με την ονομασία «Ενίσχυση κοινωνικά ευάλωτων ατόμων του Δήμου Ελασσόνας 2024», στοχεύει στην ανακούφιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικής σύγκλισης και συνοχής. Το πρόγραμμα ικανοποιεί την επιθυμία του αείμνηστου δωρητή Αντώνη Κύρκου να στηρίξει τους οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους, παρέχοντάς τους οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών.

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής, μέσω ανακοίνωσής της, καλεί συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων και ειδικών ομάδων του πληθυσμού να συμμετάσχουν στη νέα δράση. Αυτές οι ομάδες περιλαμβάνουν άστεγους, ΑμεΑ, άτομα με σοβαρά παθολογικά ή ψυχικά προβλήματα, καθώς και άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το πρόγραμμα στοχεύει στην κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών όπως η σίτιση, η στέγαση, η μετακίνηση, οι ενεργειακές ανάγκες (ηλεκτροδότηση και θέρμανση), η ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, και οι ανάγκες προσωπικής και οικιακής υγιεινής.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 7.000 €, ενώ το συνολικό ποσό μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τις ανάγκες. Το βοήθημα που θα δοθεί σε κάθε δικαιούχο μπορεί να φτάσει έως και 2.000 €.