Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε βάρος υποψηφίου του καταγγέλλει το AfD

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας AfD, ο υποψήφιος τραυματίστηκε ελαφρά με μαχαίρι και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Άγνωστοι επιτέθηκαν στον υποψήφιο του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία AfD,  Χάινριχ Κοχ, όταν αυτός προσπάθησε να εμποδίσει τρεις άνδρες να καταστρέψουν αφίσες του κόμματός του, σε κεντρική πλατεία του Μανχάιμ, καταγγέλλει το γερμανικό ακροδεξιό κόμμα.

Η ανακοίνωση του AfD

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το AfD, ο υποψήφιος τραυματίστηκε ελαφρά και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Το κόμμα υποστήριξε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με μαχαίρι και την απέδωσε  σε «ακροαριστερούς κύκλους». Έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο το οποίο τράβηξε το θύμα και στο οποίο ακούγεται ο ίδιος να φωνάζει «Σταματήστε! Ακίνητοι!» σε έναν άνδρα ο οποίος απομακρύνεται τρέχοντας.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο ύποπτος για την επίθεση έχει συλληφθεί και στελέχη τηςαναζητούν τους δύο συνεργούς του, οι οποίοι, σύμφωνα με το θύμα, κατάφεραν να διαφύγουν.

«Είμαστε σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι», δήλωσε ο πρόεδρος της AfD Βάδης-Βυρτεμβέργης Μάρκους Φρονμάιερ.

Κορυφώνεται η πολιτική ένταση

Η πολιτική κατάσταση στη Γερμανία είναι ιδιαιτέρως τεταμένη  και το κλίμα της πολιτικής έντασης ενισχύεται όσο προχωράμε προς τις Ευρωεκλογές.

Η χθεσινοβραδινή επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων εναντίον πολιτικών που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες, με σοβαρότερη αυτήν της περασμένης Παρασκευής, όταν ο Αφγανός Σουλαϊμάν Αταέε δολοφόνησε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και τον Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ, πολιτικό του Κινήματος «Pax Europa», ο οποίος είναι γνωστός επικριτής του πολιτικού ισλάμ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.