Τους παίκτες από τους οποίους ο ομοσπονδιακός προπονητής Αλεκσάντερ Σέκουλιτς θα καταρτίσει την αποστολή για το προολυμπιακό τουρνουά στο ΣΕΦ ανακοίνωσε η Ομοσπονδία της Σλοβενίας.

Μεταξύ όσων κλήθηκαν είναι φυσικά ο Λούκα Ντόντσιτς. Το ονοματεπώνυμο του σούπερ σταρ από το NBA δεσπόζει στη λίστα των συνολικά 16 διεθνών, δίπλα σε αυτό των Μπλάζιτς, Τσάντσαρ και Πρέπελιτς. Πρόκειται για τους παίκτες που θα υπερασπιστούν το εθνόσημο στη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στο ΣΕΦ (2-7 Ιουλίου) και από την οποία θα προκύψει μια φιναλίστ για το Παρίσι 2024.

Μόνο που όσο οι συμπαίκτες του θα προετοιμάζονται ο «Luka Magic» θα διεκδικεί το πρώτο δαχτυλίδι του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Οι τελικοί των Ντάλας Μάβερικς κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς αρχίζουν τα ξημερώματα της 7ης Ιουνίου. Αν δε χρειαστεί έβδομο παιχνίδι, θα ολοκληρωθούν βάσει προγραμματισμού στις 24 του μηνός. Ακριβώς δηλαδή μια εβδομάδα πριν από το τζάμπολ του προολυμπιακού στο φαληρικό Παλέ.

Πιθανολογείται πως αυτή είναι η μοναδική περίπτωση ο Ντόντσιτς να ζητήσει εξαίρεση, εξαντλημένος από μια σεζόν που έφτασε ως το τέλος της διαδρομής με αίσια ή όχι έκβαση.

Την ίδια ώρα βέβαια το δέλεαρ της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι τεράστιο για κάθε αθλητή και η απόφαση αποχής πολύ δύσκολη. Πόσο μάλλον για τον 24χρονο αστέρα που πριν από τρία χρόνια είχε κουβαλήσει τη Σλοβενία ως τα ημιτελικά του τουρνουά, πριν από την οριακή ήττα από τους Γάλλους και την απώλεια του μεταλλίου στη μάχη με την Αυστραλία.