Ένας 60χρονος που έκαιγε κλαδιά στην περιοχή του Λευκοχωρίου και είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί και να κάψει δασική έκταση συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης (5/6) από τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3,375 ευρώ, για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός αντιπυρικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί της Τρίτης (4/6) και κατέκαψε δασική έκταση και αγροτικές καλλιέργειες.

Στο σημείο έσπευσε από την πρώτη στιγμή ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, με 9 οχήματα και 36 άνδρες.

Eπιβολή διοικητικών προστίμων σε Ρόδο και Λάρισα

Επίσης, διοικητικά πρόστιμα επιβλήθηκαν σε άτομα στη Ρόδο και στη Λάρισα για καύση ξηρών χόρτων και αγροτικές εργασίες. Συγκεκριμένα:

  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.250€, χθες 3 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ρόδου σε αλλοδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση ξηρών χόρτων, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Κρεμαστή στον Δήμο Ρόδου, στη νήσο Ρόδο.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 781€, σήμερα 4 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ελασσόνας σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε αγροτικές εργασίες εντός αγροτεμαχίου με αποτέλεσμα να προκληθεί ανάφλεξη σε ξηρά χόρτα, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Λιβαδίου του Δήμου Ελασσόνας στην Λάρισα.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 781€, σήμερα 4 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ελασσόνας σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε αγροτικές εργασίες εντός αγροτεμαχίου με αποτέλεσμα να προκληθεί ανάφλεξη σε ξηρά χόρτα, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Ολυμπιάδας του Δήμου Ελασσόνας στην Λάρισα.