Άλλη μια μέρα η σημερινή που η ζέστη θα είναι πολύ έντονη και οι θερμοκρασίες υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή.

Μετά τα χθεσινά 40άρια σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, από την Πέμπτη 6/6 έρχεται ισχυρός βοριάς που θα ρίξει τη θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές.

Συγκεκριμένα χθες (4/6) στην Ελευσίνα και στη Θήβα το θερμόμετρο έφτασε τους 39,3 βαθμούς Κελσίου ξεπερνώντας έτσι το προηγούμενο υψηλό που είχε καταγραφεί στις 08/06/2019 στα Τρίκαλα και ήταν ίσο με 39,2 °C. «Αλλού αύρα και αλλού λαύρα» έγραψε χαρακτηριστικά στο Χ ο διευθυντής της ΕΜΥ περιγράφοντας τις καιρικές συνθήκες.

Νέο κύμα ζέστης

Το Σαββατοκύριακο των ευρωεκλογών το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει τους 34 -35 βαθμούς.

Νέο κύμα ζέστης περιμένουμε από τις αρχές της νέας εβδομάδας, «στα όρια του καύσωνα» όπως είπε χαρακτηριστικά η μετεωρολόγος του MEGA, Χριστίνα Ρήγου. Τη Δευτέρα περιμένουμε 38 βαθμούς, 39 από Τρίτη και Τετάρτη, ίσως 40 στα μέσα της εβδομάδας. «Αυτές οι θερμοκρασίες είναι πρωτόγνωρες, πάμε να σπάσουμε ρεκόρ» είπε η μετεωρολόγος.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα στα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι, στο Ιόνιο και κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι πιο πυκνές. Το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται τοπικές βροχές στα ορεινά της χώρας.

Οι μέγιστες τιμές θα πλησιάσουν τους 34 στα βόρεια, 32 – 35 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, 37 – 38 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και θα κυμανθούν κοντά στους 33 – 37 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 2 – 4, στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί έως και 6.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με ηλιοφάνεια στο λεκανοπέδιο και αραιή συννεφιά μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 – 37 βαθμούς, με βόρειους ήπιους ανέμους 2 – 4 μποφόρ, το μεσημέρι πρόσκαιρα θα είναι νότιοι.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα είναι πιο πυκνές, με πιθανότητα στα γύρω ορεινά να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής έκτασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 – 34 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 2 – 4 μποφόρ.