Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω της ΔΑΕΜ ΑΕ και σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, παρουσίασε το νέο πιλοτικό πρόγραμμα «Γερνάω έξυπνα» τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής & Ιατρικής Επέμβασης «Ανδρέας Γιαννόπουλος».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, τόνισε τη σημασία της πρωτοβουλίας, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η υποστήριξη των ευάλωτων συμπολιτών, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους και χρειάζονται βοήθεια. Το πρόγραμμα «Γερνάω έξυπνα» στοχεύει να εξασφαλίσει ότι κανείς δεν θα είναι μόνος σε δύσκολες στιγμές. Στο πλαίσιο αυτό, 70 ευάλωτοι πολίτες θα αποκτήσουν έναν «έξυπνο βοηθό» στο χέρι τους, που θα λειτουργεί ως φύλακας άγγελος, παρέχοντας προστασία 24 ώρες το 24ωρο και ενημερώνοντας σε πραγματικό χρόνο τις υπηρεσίες «Βοήθεια στο Σπίτι» και το Χαμόγελο του Παιδιού για την κατάσταση της υγείας τους. Ο κ. Δούκας ανακοίνωσε ότι τα δύο πρώτα «έξυπνα» ρολόγια παραδόθηκαν ήδη σε δημότες της Αθήνας, με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, εξήγησε ότι τα «έξυπνα ρολόγια» επιτρέπουν την καταγραφή βιομετρικών δεδομένων όπως πίεση και παλμοί, την ανίχνευση πτώσεων και την άμεση φωνητική επικοινωνία. Το Χαμόγελο του Παιδιού, που υποστηρίζει τους θεσμούς και συνεργάζεται με την τοπική αυτοδιοίκηση σε εθνικό επίπεδο, συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια, παρέχοντας τα μέσα και τους ανθρώπους του για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΜ, Λάζαρος Καραούλης, ανέφερε ότι η τεχνολογία αποτελεί βασικό στοιχείο για τον Δήμο Αθηναίων. Τα «έξυπνα ρολόγια» σχεδιάστηκαν για να υποστηρίξουν τους πιο αδύναμους και ευάλωτους πολίτες, βελτιώνοντας ουσιαστικά τη ζωή τους μέσω της εκσυγχρονισμένης παροχής υπηρεσιών.

Ο Νάσος Παπαποστόλου, διευθυντής της Papapostolou Healthcare Technologies, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Δήμο Αθηναίων για την υποστήριξη αυτού του πρωτοποριακού έργου. Ο Λορέντζος Καμπάνης, ιδρυτής και CEO της Emvelia Technologies, παρουσίασε σε πραγματικό χρόνο τη λειτουργία του «έξυπνου ρολογιού».

Στην ίδια εκδήλωση, ο Δήμαρχος Χάρης Δούκας παρέδωσε τα πρώτα δύο «έξυπνα» ρολόγια σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας στο Μεταξουργείο και στο Κολωνάκι, εγκαινιάζοντας έτσι το πρόγραμμα που αποσκοπεί στην ασφάλεια και την ευημερία των ευάλωτων ηλικιωμένων της πόλης.