Χαρίτσης: Ο Κασσελάκης και το σύστημα των υπόγειων διαδρομών

Ούτε βήμα πίσω από τον πρόεδρο της ΚΟ της Νέας Αριστεράς που επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Αριστερά δεν έμεινε στην ανακοίνωση που εξέδωσε εις βάρος του Στέφανου Κασσελάκη με αφορμή τις χθεσινοβραδινές τοποθετήσεις του Θανάση Οικονόμου που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Ο τελευταίος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε υπόνοιες για συνδιαλλαγές της κυβέρνησης Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοάκη και όλους όσοι ενέπλεξε στάθηκαν απέναντί του εξαπολύοντας πυρά και στον πρόεδρο του κόμματος.

Σε συνέντευξή του στο Live News του Mega, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, ξεκαθάρισε ότι «σε καμία άλλη όχθη δεν έχουμε περάσει. Εμείς παραμένουμε στην όχθη της Αριστεράς». Και υποστήριξε πως «άλλοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν μεθόδους και κάνουν πολιτική με τρόπο που δεν έχει καμία σχέση ούτε με τις παραδόσεις, ούτε με το ήθος ούτε με την αξία αλλά ούτε και με την αγωνία του κόσμου της Αριστεράς για το αύριο».

Ο κ. Χαρίτσης διευκρίνισε, μετά από σχετική ερώτηση, πως «εννοώ τον κ. Κασσελάκη και όλο αυτό το σύστημα υπόγειων διαδρομών που έχει στήσει αυτές τις αθλιότητες».

«Ο κ. Οικονόμου μαθαίνω ότι κατοικοεδρεύει στον 7ο έβδομο της Κουμουνδούρου, μεσοτοιχία με το γραφείο του κ. Κασσελάκη» συνέχισε κι αμέσως μετά εξερράγη παραθέτοντας μια σειρά από ρητορικά ερωτήματα. «Τι μας λένε; Ότι υπήρξε συνδιαλλαγή από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση με τον κ. Μητσοτάκη; Και μας το λέει αυτό ο κ. Κασσελάκης που τότε έγραφε άρθρα στον Εθνικό Κήρυκα πως πρέπει να υποστηρίξουμε τον Κυρ. Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για να σωθεί η χώρα; Αλήθεια τώρα; Σε αυτό το επίπεδο έχουμε φτάσει; Είναι δυνατόν;»

«Εδώ δεν περνάει ο τραμπισμός του Κασσελάκη»

Ο πρώην υπουργός επεσήμανε πως «δεν είναι εμφύλιος της Αριστεράς». Απλώς «εδώ έχουμε ένα σύστημα το οποίο έχει δημιουργηθεί, το οποίο συκοφαντεί, το οποίο λασπολογεί, το οποίο προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να κάνει πολιτική».

«Ο κ. Κασσελάκης μπορεί να έχει μάθει αλλιώς στην Αμερική. Εδώ δεν περνάει ο τραμπισμός και κυρίως δεν περνάει στον κόσμο της Αριστεράς, στον κόσμο τον προοδευτικό. Είναι αθλιότητες και έχει καταφέρει ο κ. Κασσελάκης να μετατοπίσει όλη την συζήτηση από τα πραγματικά προβλήματα της πραγματικής κοινωνίας λίγες μέρες πριν από τις εκλογές» ανέφερε κατόπιν.

Δήλωσε επίσης περήφανος «γιατί η Νέα Αριστερά σε αυτή την προεκλογική περίοδο έβαλε στη συζήτηση τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Έβαλε στη συζήτηση αυτά που καίνε την κοινωνία».

«Το εξελόφυλλο και ο Μητσοτάκης της χρεοκοπίας»

Συν τοις άλλοις χαρακτήρισε «εξελόφυλλο» τη δήλωση πόθεν έσχες από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «την ώρα που μια ολόκληρη κοινωνία δεν ξέρει πως θα βγάλει το μήνα, που έχει να αντιμετωπίσει την κρίση του ρεύματος, της ακρίβειας, των νοσοκομείων να βλέπει γύρω της να γίνεται μια συζήτηση, ένας χορός εκατομμυρίων για το αν ο Πρωθυπουργός ή ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει περισσότερα ακίνητα, έχει περισσότερα ακριβά αυτοκίνητα, έχει περισσότερα εισοδήματα είναι προκλητικό για την κοινωνία».

«Ο κ. Κασσελάκης έκανε την επιλογή να γύρισε την ατζέντα εκεί που βολεύει τον κ. Μητσοτάκη. Γι’ αυτό μίλησα για την βολική αντιπολίτευση του κ. Κασσελάκη στον κ. Μητσοτάκη . Αν δεν υπήρχε ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να τον είχε εφεύρει ο κ. Μητσοτάκης. Τρίβει τα χέρια του ο κ. Μητσοτάκης με αυτή την εξέλιξη. Ποιος; Ο πρόεδρος του πιο χρεοκοπημένου κόμματος στην Ευρώπη που χρωστάει 500 εκ.. Αυτό αποτελεί ντροπή για την ελληνική κοινωνία η οποία περνάει όλες αυτές τις δυσκολίες», ισχυρίστηκε ο κ. Χαρίτσης.

Υπογράμμισε τέλος για τις Ευρωεκλογές ότι «αυτό που ζούμε δεν είναι πολιτική. Αυτός είναι σκυλοκαυγάς ο όποιος δεν αφορά την κοινωνία. Είναι τραμπισμός που δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική παράδοση του τόπου μας. Και βεβαίως δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πολιτική παράδοση της Αριστεράς. Επειδή ακριβώς έχουμε μπροστά μας ευρωεκλογές οι οποίες είναι εξαιρετικά κρίσιμες, είναι ευρωεκλογές στις οποίες ο κ. Μητσοτάκης μαζί με την κ. Φον ντερ Λάειν ετοιμάζονται την επόμενη μέρα να συμμαχήσουν με την ακροδεξιά με την κ. Λεπέν και με την κ. Μελόνι. Αυτό έχουμε μπροστά μας. Και μην ξυπνήσουμε τη Δευτέρα το πρωί έκπληκτοι να πούμε τι μας έτυχε».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.