Στο πλευρό του Θανάση Οικονόμου τάχθηκε ο Παύλος Πολάκης.

Λίγες ώρες μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις κ. Οικονόμου, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες άφησε υπόνοιες για «συναλλαγές» από στελέχη της Κουμουνδούρου κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας Τσίπρα στη διάρκεια του ελέγχου του Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο βουλευτής Χανίων ανάρτησε στο Facebook μία φωτογραφία στην οποία βρίσκεται ο ίδιος με τον κ. Οικονόμου.

«Με το Θανάση Οικονομου στο συνεδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.Χωρις άλλο σχολιο…………..προς το παρον ! Γιατι εγω δεν ξεχνω!», έγραψε ο κ. Πολάκης στην εν λόγω ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θανάσης Οικονόμου κατά τη διάρκεια παρουσίας του σε τηλεοπτικό πάνελ είπε ότι «υπάρχουν σκιές σε αυτές τις Επιτροπές Ελέγχου», που εκείνη την εποχή οδήγησαν σε «κάποιες -ας το πω εντός εισαγωγικών- συναλλαγές».

Υποστήριξε μάλιστα πως «η κυρία Χριστοδουλοπούλου δεν ξαναέβαλε υποψήφια την επόμενη σεζόν γιατί διορίστηκε η κόρη της στη Βουλή». Άλλους βουλευτές δεν κατονόμασε ο κ. Οικονόμου, ωστόσο πιθανολόγησε ότι «μπορεί να συμμετείχαν για να αρχειοθετηθούν αυτές οι υποθέσεις».

«Τι είναι αυτά που λέτε;»

Όλοι αυτοί οι απρόσμενοι ισχυρισμοί του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση τόσο του οικοδεσπότη δημοσιογράφου Σεραφείμ Κοτρώτσου όσο και του Νικήτα Κακλαμάνη.

«Δηλαδή λέτε ότι ο Βαρεμένος και η Χριστοδουλοπούλου τα… έπιασαν για να βγάλουν λάδι τον κύριο Μητσοτάκη. Τι είναι αυτά που λέτε; Δηλαδή φτάνω στο σημείο να υπερασπίζομαι εγώ τον Βαρεμένο;» απάντησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, θυμίζοντας πως τότε πρόεδρος της Βουλής ήταν ο Νίκος Βούτσης. «Μου λέτε ότι κάτω από την προεδρία του Νίκου Βούτση έγιναν αυτά τα πράγματα και δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά για το κόμμα σας;», συνέχισε ο κ. Κακλαμάνης.

Ο Θανάσης Οικονόμου πήρε απόσταση από αυτό, υποστηρίζοντας πως «δεν το γνωρίζω, δεν μπορώ να υποκαταστήσω εγώ». Παρόλα αυτά συνέχισε λέγοντας ότι «όταν υπάρχουν γεγονότα, ευλόγως θέτω ερωτήματα».

Η απάντηση του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ

Λογικό ήταν στην Κουμουνδούρου να σημάνει συναγερμός μετά τις δηλώσεις του μέλους της ΚΕ. Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ως ΣΥΡΙΖΑ πως «δεν εγείρουμε ζήτημα για τα τελευταία πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Τσίπρας, ναι μεν αναγνώρισε πως «δεν έγιναν όλα σωστά» επί κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά κάλεσε τον κ. Οικονόμου «αν έχει κάτι συγκεκριμένο να πει, ας το πει». Ειδάλλως οι «γενικότητες και εικασίες δεν προσφέρουν κάτι». «Τα περί συναλλαγών είναι άλλου επιπέδου» κατέληξε.

Αμφότεροι επιχείρησαν να ρίξουν τους τόνους, χωρίς όμως ισχυρό αποτέλεσμα.