Τις ευρωεκλογές, αλλά και το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, σχολίασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Υπουργός Επικρατείας, ο Μάκης Βορίδης. Την ίδια στιγμή, απέκλεισε και το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία δεν καταφέρει να φτάσει το ποσοστό των 30% στις επερχόμενες εκλογές.
Υπάρχει και ποινικό ζήτημα στο πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη
Όπως δήλωσε ο κ. Βορίδης στην αρχή της συνομιλίας του με το δημοσιογράφο, Θάνο Σιαφάκα «μόνο γκρίζα σημεία υπάρχουν στο πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη όπως και επίσης δεν υπάρχει κανένα πόθεν έσχες. Τώρα, όσον αφορά αυτό το εξελάκι που παρουσίασε, ακόμα και από αυτό το εξελάκι γεννιούνται πάρα πολλές ερωτήσεις και απορίες.
Η πρώτη ερώτηση, την οποία, ανεξαρτήτως επαναλαμβάνω, του αν συνοδεύεται από στοιχεία και αν αποδεικνύονται όλα αυτά και δεχόμενη να το πω ότι αυτά είναι ακριβή, αναπόδεικτα έστω, αλλά ας δεχτούμε ότι είναι ακριβή, η πρώτη λοιπόν, μεγάλη ερώτηση η οποία προκύπτει είναι ότι εμφανίζονται δύο εκατομμύρια εισοδήματα σε μία χρονιά. Από πού γίναν αυτά; Πώς πραγματοποιήθηκαν αυτά τα εκατομμύρια; Μας λέει ότι τα έσοδά του από τα μισθώματα από τα ακίνητα ήταν 70.000.
Άρα, δεν είναι αυτά. Επομένως, πρέπει να δούμε τα δύο εκατομμύρια από πού βγήκαν. Υπάρχει λοιπόν, και ποινικό ζήτημα, διότι είναι προφανώς ότι οι συμμετοχές σε αυτές τις εταιρίες από τις οποίες έπρεπε να είχε απεκδυθεί τη χρονική στιγμή που ανέλαβε αρχηγός της αντιπολίτευσης. Εγώ να του δώσω και ένα χρονικό περιθώριο, εύλογος συμμορφώσεως με βάση τον νόμο.
Με άλλα λόγια, να πω ότι δεν ήθελε να το κάνει πριν βάλει υποψηφιότητα, γιατί δεν ήξερε ότι θα εκλεγεί. Δεκτό αυτό. Μέσα όμως, σε ένα εύλογο χρόνο πρέπει να μεταβιβάσει τις συμμετοχές του για να μην παραβιάζει τον νόμο. Εδώ φαίνεται ότι οι συμμετοχές παραμένουν σε εταιρείες οι οποίες έχουν χαρακτηριστικά εξωχώριες και απαγορεύεται. Άρα, λοιπόν από αυτή τη διαδικασία με την περιουσιακή κατάσταση θα έλεγα ότι προκύπτει μια σειρά ζητημάτων».
«Ο Κασσελάκης ήθελε να πει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι Αλ Καπόνε»
Εν συνεχεία, αναφορικά με τον χαρακτηρισμό «Αλ Καπόνε» που απέδωσε ο κ. Κασσελάκης στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη-κάτι για το οποίο ο ίδιος αρνήθηκε ότι είπε για τον Πρωθυπουργό -ο κ. Μάκης Βορίδης, υπογράμμισε χαρακτηριστικά το εξής στον Θάνο Σιαφάκα «Και τότε ποιόν είπε; Για αυτό σας λέω, μιλάμε τώρα πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα και τρικυμία εν κρανίω.
Και ψεύδη το ένα πίσω από το άλλο με ταχύτητα πολυβόλου. Τον ρωτάνε, είπες τον πρωθυπουργό Αλ Καπόνε; Και εκείνος λέει όχι, δεν τον είπα ποτέ Αλ Καπόνε, ενώ το ηχητικό λέει ότι τουλάχιστον ο Αλ Καπόνε δεν ζητούσε να δει τις φορολογικές δηλώσεις. Ποιος ζητάει τις φορολογικές δηλώσεις εν προκειμένω στη δημόσια συζήτηση; Όσον αφορά τώρα το νόημα αυτής της αναφοράς, πιστεύω ότι ήθελε να πει ότι ο Μητσοτάκης είναι Αλ Καπόνε, δηλαδή ότι είναι ένας διεφθαρμένος.
Και ενώ και ο Αλ Καπόνε ήταν διεφθαρμένος, ο Αλ Καπόνε παρέμενε διεφθαρμένος, έκανε τα κακά πράγματα που έκανε, αλλά δεν ζήταγε από τους έντιμους φορολογούμενους-όπως ο Κασσελάκης-να τους προσκομίσει για να δουν το πόθεν έσχες τους και τις φορολογικές τους δηλώσεις, ο Αλ Καπόνε δηλαδή ο Μητσοτάκης. Και βγαίνει μετά και λέει ότι εγώ δεν το είπα ποτέ. Θέλω να σας πω τώρα ότι μας κοροϊδεύει και στα μούτρα μας μπροστά. Τονίζω δε ότι αυτό γίνεται σε μια γραμμένη ομιλία. Δεν λέω ότι του ξέφυγε. Ήταν γραμμένη η ομιλία παρακαλώ και στην οποία δεν είπε ο άνθρωπος ότι μου ξέφυγε. Είπε ότι δεν το είπα. Και μας κοροϊδεύει. Ποιόν λοιπόν, χαρακτήρισε;».
«Δεν θα πάμε σε εθνικές εκλογές αν η Νέα Δημοκρατία πάρει κάτω του 30%»
Τέλος, ερωτηθείς αν ένα ποσοστό του 27 με 28% για τη Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις με αποτέλεσμα να πάμε το φθινόπωρο σε εθνικές εκλογές, ο Υπουργός Επικρατείας, ο κ. Μάκη Βορίδης ανέφερε «η απάντηση είναι όχι. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θα πάμε στην τριετία. Η κυβέρνηση σταθερή, ο κοινοβουλευτικός συσχετισμός είναι σταθερός, αλλά προφανώς είναι διαφορετικό για την ταχύτητα, για την αποφασιστικότητα των μεταρρυθμίσεων, για την τόλμη των μεταρρυθμίσεων, για να μπορέσουν να προχωράνε.
Να ξέρουμε ότι έχουμε κοντά μας τον λαό. Είναι διαφορετικό ποσοστό το 27, διαφορετικό 33, διαφορετικό το 37%. Όπως δεν βλέπω 27%-επειδή αναφερθήκατε στο 27%- ναι, πράγματι δεν βλέπω και 37%. Όμως, το έβαλα στη συζήτηση για να πω ότι έχουν μια σημασία τα αποτελέσματα όχι γιατί θα γίνουν εκλογές-αν δεν είναι καλά-αλλά γιατί το να αισθάνεται η κυβέρνηση, το να αισθανόμαστε εμείς ότι ο κόσμος είναι κοντά μας στην προσπάθεια που κάνουμε να μεταρρυθμίσουμε τη χώρα, να επιταχύνουμε την οικονομία, να τη μεγεθύνουμε, να αυξήσουμε τα εισοδήματα, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της μετανάστευσης, να θωρακίσουμε αμυντικά τη χώρα-ότι ο κόσμος είναι κοντά μας στην προσπάθεια αλλά και στα ευρωπαϊκά ζητήματα, στην οπτική που έχουμε για την Ευρώπη-είναι πολύ σημαντικό».
Πηγή: ΕΡΤ