Έχοντας ήδη παρουσιάσει την station wagon έκδοση επιδόσεων, η VW συμπληρώνει την γκάμα του ID.7 και με την τετράθυρη προσθέτοντας ένα ακόμα μοντέλο GTX στην ηλεκτρική φαρέτρα της.

Επίκεντρο της νέας έκδοσης αποτελεί ένα δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ με συνδυαστική ισχύ 340 ίππων το οποίο τροφοδοτείται από μπαταρία 86 kWh. Σε επίπεδο επιδόσεων το ID.7 GTX επιταχύνει από στάση σε 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,0 δευτερόλεπτα, ενώ το σύνολο συμπληρώνει το διαφορικό XDS+ το οποία κατανέμει την ισχύ στους τροχούς χωρίς την παρεμβολή των συστημάτων ελέγχου δυναμικής ευστάθειας.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η συνολική αυτονομία του μοντέλου ξεπερνά τα 600 χλμ. αν και το συγκεκριμένο μέγεθος υπόκειται στη διαδικασία έγκρισης τύπου. Να σημειωθεί πάντως ότι η διαδικασία φόρτισης της μπαταρίας μπορεί να πραγματοποιηθεί με ισχύ 200 kW σε ταχυφορτιστή DC έναντι 175 kW των απλών εκδόσεων του ID.7. Ως αποτέλεσμα το ID.7 GTX μπορεί να αναπληρώσει την ενέργεια των μπαταριών του έως το 80%, σε χρόνο μικρότερο των 30 λεπτών.

Σε οπτικό επίπεδο η έκδοση GTX ξεχωρίζει χάρη στο διαφορετικό φινίρισμα που περιβάλει την διαφορετικού χρώματος οροφή, τους διαφορετικούς προφυλακτήρες και τους τροχούς των 20 ιντσών ή προαιρετικά 21 ιντσών με διαφορετικό σχεδιασμό.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το σκουρόχρωμο φινίρισμα των επιφανειών που δημιουργεί αντίθεση με τις κόκκινες ραφές των επενδύσεων των καθισμάτων. Στις προαιρετικές επιλογές συγκαταλέγεται ηλεκτροχρωματική πανοραμική ηλιοροφή που μεταβάλλει την διαπερατότητά της με το πάτημα ενός κουμπιού.