Η κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις θα έχει πλέον νέο κάτοχο. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το Ρολάν Γκαρός και έτσι, ότι και να γίνει στη συνέχεια του τουρνουά ο Γιανίκ Σίνερ θα ανέβει στο Νο1.

Με αυτόν τον τρόπο ο 22χρονος θα γράψει το όνομά του στην ιστορία του τένις, αφού θα γίνει ο πρώτος Ιταλός που ανεβαίνει στην κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης. Επιπρόσθετα, θα γίνει μόλις ο 29ος παίκτης που φτάνει στο Νο1.

Αμέσως μετά τη νίκη του κόντρα στον Ντιμιτρόφ και την πρόκρισή του στα ημιτελικά ο Γιανίκ Σίνερ έμαθε τα νέα. Μάλιστα, έσπευσε να ευχηθεί περαστικά στον Νόβακ Τζόκοβιτς: «Το όνειρο κάθε παίκτη είναι να γίνει Νο.1. Είναι απογοητευτικό, βέβαια, που αποσύρθηκε ο Νόβακ, του εύχομαι γρήγορη ανάρρωση. Δεν θέλω να το σκέφτομαι πολύ. Είναι ένα τουρνουά στο οποίο δυσκολευόμουν, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, και είμαι χαρούμενος που είμαι στα ημιτελικά. Ευχαριστώ την ομάδα μου που έκανε εφικτή τη διαδικασία. Χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατόν. Και χωρίς εσάς, παιδιά. Είναι ξεχωριστή στιγμή για εμένα και είμαι χαρούμενος που τη μοιράζομαι μαζί σας».

Η ανάρτηση της ATP