Την Τρίτη θα κορυφωθεί η αύξηση της θερμοκρασίας σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο. Σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, που θα συνδυάζονται με ηλιοφάνεια. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 31- 34 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και τα Επτάνησα, στα ανατολικά στους 36 – 38 βαθμούς, στους 34 – 36 στα βόρεια ηπειρωτικά και 32 – 37 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Ειδικότερα, στην ανατολική Πελοπόννησο, στην περιοχή της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, στην κεντρική Εύβοια και στην Θεσσαλία αργά μεσημέρι θα σημειωθούν ακόμα και 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες στο Ιόνιο 4-5 μποφόρ και βοριάδες στο Αιγαίο 4-5 μποφόρ.

Η πρόγνωση για Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με νεφώσεις που θα συνδυάζονται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία στους 21 – 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες 4-5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά περιόδους θα πυκνώνουν. Η θερμοκρασία στους 20 – 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Πότε πέφτει ο υδράργυρος

Ανάλογο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι και την Τετάρτη. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα κεντρικά και τα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 έως 7 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή πτώση.

Το ίδιο θα γίνει και την Παρασκευή, ενώ από το Σάββατο αναμένεται να ανέβει εκ νέου ο υδράργυρος.