Καμίνι είναι όλη η χώρα με το θερμόμετρο να φλερτάρει με τους 40 βαθμούς κελσίου. Μάλιστα, σύμφωνα με τους σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώθηκε νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας την Τρίτη (04/06).

Συγκεκριμένα στην Ελευσίνα και στη Θήβα το θερμόμετρο έφτασε μέχρι τους 39.3 βαθμούς Κελσίου ξεπερνώντας έτσι το προηγούμενο που είχε καταγραφεί στις 08/06/2019 στα Τρίκαλα και ήταν ίσο με 39.2 °C.

Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Τρίτης 04/06/2024. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 181 από τους 502 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~36%) καταγράφηκαν θερμοκρασίες άνω των 35 °C ενώ σε 61 μετεωρολογικούς σταθμούς (ποσοστό ~12%) η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C

Κολυδάς: Αλλού αύρα κι αλλού λαύρα

O Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στάθηκε στους βορειοδυτικούς ανέμους οι οποίοι άλλαζαν το σκηνικό του καιρού. Μάλιστα, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τη μεταβολή της θερμοκρασίας στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Αλλού αύρα (27.9 ℃ ) κι αλλού λάβρα (38.2 ℃). Αξίζει να παρατηρήσετε στη δεύτερη κάρτα, πόσο γρήγορα ανέβηκε η θερμοκρασία στη Καλαμάτα ( 37℃), όταν ο άνεμος γύρισε σε ΒΔ!».


Η εικόνα του καιρού σε πραγματικό χρόνο

Πότε θα δροσίσει

Αν κάποιοι περιμένουν πότε θα πέσει η θερμοκρασία οι προβλέψεις δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνες. Δεδομένα θα πέσει ο υδράργυρος λίγο την Πέμπτη και την Παρασκευή, αλλά όχι σε σημαντικό βαθμό.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη προβλέπονται αραιές νεφώσες πρόσκαιρα πιο πυκνές τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα νότια και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 33 με 35 βαθμούς και στην ανατολική Στερεά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ανατολικά ηπερωτικά όπου τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε όλα τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανόν στα κεντρικά και νότια ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα νότια με μέγιστες τιμές περί τους 33 με 34 βαθμούς και μόνο στη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.