Μια ακόμα θερμή ημέρα αναμένεται να είναι η Τετάρτη. Ο υδράργυρος αναμένεται να χτυπήσει ξανά κόκκινο και σε κάποιες περιοχές θα φτάσει μέχρι και τους 39 βαθμούς. Η ζέστη θα είναι αφόρητη και όλοι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στις μετακινήσεις.

Την Τετάρτη στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά τμήματα, την Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θράκη θα υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα τμήματα της επικράτειας ο καιρός θα είναι αίθριος μόνο με ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 32 – 36 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και τα Επτάνησα, στα ανατολικά στους 37 – 38 βαθμούς, στους 32 – 36 στα βόρεια ηπειρωτικά και 34 – 39 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Στην Αττική θα σημειωθεί ηλιοφάνεια καθόλη την διάρκεια της Τετάρτης. Η θερμοκρασία στους 25 – 37 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά περιόδους θα πυκνώνουν. Η θερμοκρασία στους 20 – 34 βαθμούς Κελσίου.

Θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού για λίγο

Την Πέμπτη θα αρχίσουν να υποχωρούν οι υψηλές θερμοκρασίες και την Παρασκευή θα ενισχυθεί ο βοριάς, κι έτσι θα ενισχυθεί περαιτέρω η αποκλιμάκωση της θερμικής εισβολής. Η συγκεκριμένη αλλαγή αναμένεται να είναι πρόσκαιρη αφού όπως όλα δείχνουν από την Κυριακή θα έχουμε νέο κύμα ζέστης.

Η εικόνα του καιρού σε πραγματικό χρόνο