Ευρωεκλογές στην Ελλάδα: Χαμένη υπόθεση!

Ψηφίζω για την Ευρώπη, αλλά μόνο για την Ευρώπη δεν συζητήσαμε, τόσο στα ΜΜΕ όσο κυρίως το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Ψηφίζω για την Ευρώπη ή για κάτι άλλο την προσεχή Κυριακή;

Μια εκλογική διαδικασία για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που εξελίχθηκε για μια ακόμη φορά σε μια εσωτερικής φύσεως συζήτηση με εσωστρεφή χαρακτηριστικά.

Μια από τα ίδια για πολλοστή φορά.

Ψηφίζω για την Ευρώπη, αλλά μόνο για την Ευρώπη δεν συζητήσαμε, τόσο στα ΜΜΕ όσο κυρίως το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Δυστυχώς χάθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε για ζητήματα σοβαρά που αφορούν την καθημερινότητά μας. Και αυτό διότι πολλές από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες των κυβερνήσεων στα κράτη – μέλη είναι στο πλαίσιο των οδηγιών που ψηφίζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ακόμα και για την επιλογή των ευρωβουλευτών μας κυριαρχούν άλλα κριτήρια, αποδυναμώνοντας και την παρουσία της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Θα πει κανείς, «μα, τα ίδια λέμε συνέχεια σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για την Ευρωβουλή» και συνήθως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων προτάσσει άλλα κριτήρια και επιλέγει πρόσωπα του λάιφ στάιλ ή του αθλητισμού με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατή φωνή στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο.

Και όμως είναι τόσο σημαντική αυτή η αναμέτρηση, αρκεί οι πολίτες να ήξεραν πραγματικά τι διακυβεύεται. Από που να ξεκινήσει κανείς και που να τελειώσει: από την διατροφική αλυσίδα, από τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό, από την υγεία, από τα θέματα παιδείας. Μακρύς ο κατάλογος, αλλά πολλοί φροντίσαμε να είναι μια χαμένη υπόθεση και αυτό αποδεικνύεται και από την αδιαφορία των πολιτών για τις κάλπες της προσεχούς Κυριακής.

Τουλάχιστον, αφού δεν συζητήσαμε σοβαρά για την Ευρώπη, ας ψηφίσουμε με σύνεση και με γνώμονα ποιος-α μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Και αυτό αφορά τους πάντες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.