Ηamilton Khaki Aviation Pilot: Μια νέα συλλογή για τους λάτρεις των αιθέρων

Η νέα συλλογή αεροπορίας της Hamilton έχει άφθονα μοντέλα, στιβαρά στην κατασκευή και με τολμηρά ευανάγνωστα καντράν.

Η Hamilton είναι διάσημη για τη στενή της σχέση τον κόσμο της αεροπορίας και για την κατασκευή ανθεκτικών ρολογιών-εργαλείων. Από τα ρολόγια τσέπης υψηλής ακριβείας που κατασκεύαζε για τις εταιρείες σιδηροδρόμων στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα η Hamilton προμήθευε τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και το αμερικανικό ναυτικό με ναυτικά χρονόμετρα και στιβαρά ρολόγια χειρός και στους δύο παγκοσμίους πολέμους. Το ίδιο και τους πιλότους της αεροπορίας των ΗΠΑ.

Η νέα συλλογή Khaki Aviation Pilot αποτελείται από μοντέλα σε δύο μεγέθη και σε διάφορα χρώματα των καντράν. Όλα είναι από ανοξείδωτο ατσάλι με σατινέ φινίρισμα και στεγανά μέχρι 100 μέτρα βάθος. Οι κάσες τους σφραγίζουν με κρύσταλλα ζαφειριού με αντι-αντανακλαστική επεξεργασία και τα καντράν τους έχουν ευμεγέθεις δείκτες και αριθμούς ώστε να είναι απολύτως ορατοί με την πρώτη ματιά.

Η Hamilton προμήθευε τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ με χρονόμετρα και στιβαρά ρολόγια χειρός και στους δύο παγκοσμίους πολέμους.

Ειδικά οι δείκτες και οι ενδείξεις στις θέσεις 3, 6, 9 και 12 φέρουν επίστρωση με X1 Swiss Super-LumiNova που στο σκοτάδι εκπέμπει πράσινο φως.

Τα τρία μοντέλα Khaki Aviation Pilot Day Date Auto έχουν κάσες διαμέτρου 42mm και πάχους 12.1mm και καντράν σε μπλε, ασημί ή λαδοπράσινο χρώμα με ένδειξη ημέρας και ημερομηνίας σε διπλό παράθυρο. Ο μηχανισμός τους είναι ο αυτόματος H-30 calibre με 80 ώρες αυτονομίας και ελατήριο Nivachron υψηλής αντίστασης στα μαγνητικά πεδία, στις κρούσεις και στις αλλαγές της θερμοκρασίας.

Τα άλλα τέσσερα μοντέλα είναι τα Khaki Aviation Pilot Auto. Στεγάζονται σε κάσες διαμέτρου 36mm συνεπώς μπορούν να φορεθούν εξίσου από άνδρες και γυναίκες. Οι εκδόσεις με μαύρο και σκούρο μπλε καντράν συνδυάζονται με ατσάλινο μπρασελέ, ενώ η έκδοση με λευκό καντράν φοράει λευκό δερμάτινο λουράκι.

Υπάρχει και μία τέταρτη ατσάλινη έκδοση με επίστρωση ροζ χρυσού PVD, σκούρο μπλε καντράν και λουράκι από δέρμα. Ο μηχανισμός τους είναι ο αυτόματος H-10 Calibre με ελατήριο Nivachron και 80 ώρες αυτονομίας. Τιμές: €1.075 (με δερμάτινο λουράκι), €1.155 (με μπρασελέ)

www.hamiltonwatch.com

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.