5 το πρωί: Το Πόθεν Έσχες του Κασσελάκη – Σαλμονέλα στην Μαγνησία – «Βόμβα» με Εμπαπέ η Ρεάλ

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε σε γιγαντοοθόνη στη Θεσσαλονίκη το Πόθεν Έσχες του με το πολιτικό θερμόμετρο να χτυπά κόκκινο. Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι η σαλμονέλα ευθύνεται για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο στη Μαγνησία

1

Παρουσίασε το Πόθεν Έσχες του ο Κασσελάκης - Κορυφώνεται η προεκλογική περίοδος

  • Το Πόθεν Έσχες Κασσελάκη: Το Πόθεν Έσχες του παρουσίασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δηλώνοντας παράλληλα πως «δεν έχω να κρύψω απολύτως τίποτα, έχω δουλέψει, έχω ιδρώσει, είμαι πετυχημένος με τα αποτελέσματα που έχω φέρει σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πεδίο».
  • Η ομιλία Ανδρουλάκη: Την ίδια ώρα και στην ίδια πόλη προεκλογική ομιλία έδωσε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ να αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «αυτό το κόμμα δίνει ίσως τη μεγαλύτερη μάχη των τελευταίων ετών. Είναι ζήτημα προόδου. Είναι ζήτημα του να υπάρχει ισχυρή αξιόπιστη αντιπολίτευση. Να υπάρχει πολιτική απειλή απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».
  • Η επίσκεψη Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του παρέστη στην τελετή έναρξης της ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2024», στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. «Θα είμαι δίπλα σε κάθε μάχη της ελληνικής ναυτιλίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση της χώρας μας για τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων «σε περιοχές, που ανήκουν στην ελληνική κυριαρχία».
2

Σε σαλμονέλα οφείλονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία

  • Τι έδειξαν οι μετρήσεις: Η σαλμονέλα ευθύνεται για τα περισσότερα από 100 κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο στη Μαγνησία, που οδήγησε στο νοσοκομείο 9 παιδιά, προκαλώντας την επέμβαση του εισαγγελέα. Ο ΕΟΔΥ πήρε δείγματα από διαφορετικά σημεία και αναζητείται η πηγή της μόλυνσης.
  • Τα προληπτικά μέτρα: Ο καθηγητής επιδημιολογίας κ. Παρασκευής κάλεσε τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός όσον αφορά στη χρήση του νερού. «Το νερό είναι κατάλληλο μόνο για χρήση τουαλέτας και για καμία για κανένα είδος ανθρώπινης χρήσης. Μόνο αν βράσει στους 100 βαθμούς για τουλάχιστον 3 λεπτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανθρώπινη χρήση» είπε.
  • Η διάψευση του ΕΟΔΥ: Την ίδια ώρα στην ενημέρωση για την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην Μαγνησία που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ, επισημαίνεται ότι ο θάνατος της γυναίκας στο νοσοκομείο Βόλου «με τα μέχρι στιγμής επιδημιολογικά δεδομένα της διερεύνησης δεν συσχετίζεται με την έξαρση κρουσμάτων σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο».

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Ομολόγησε 37χρονος τη δολοφονία της 63χρονης στη Χαλκίδα

  • Η ΕΛΑΣ στρίμωξε τον δράστη: Τα στοιχεία που κατάφερε να συλλέξει η αστυνομία για τη δολοφονία της 63χρονης στη Χαλκίδα τη βοήθησαν να φτάσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Ο 37χρονος ήταν ο βασικός ύποπτος και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε το έγκλημα που είχε διαπράξει.
  • Το κίνητρο της δολοφονίας: Όπως ανέφερε στον ανακριτή ο στόχος του ήταν απλά να ληστέψει την 63χρονη αφού γνώριζε τα σημεία που είχε τα χρήματά της. Ωστόσο, εκείνη τον αναγνώρισε και έτσι την σκότωσε αφού φοβήθηκε.
  • Η σχέση του με την κόρη του θύματος: Ο 37χρονος δράστης ήταν φίλος της κόρης του θύματος. Οι δυο τους γνωρίζονταν από τα παιδικά τους χρόνια. Την ίδια ώρα ο 37χρονος είχε προβλήματα εθισμού με τον τζόγο και με ναρκωτικές ουσίες οπότε δεν αποκλείεται αυτός να ήταν ο λόγος που ήθελε τα χρήματα.
4

Πτώχευσε η FTI Touristik - Ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης

  • Η πτώχευση: Πτώχευση δήλωσε ο τρίτος μεγαλύτερος tour operator στην Ευρώπη, η FTI Touristik, με την εξέλιξη αυτή να έχει άμεσες συνέπειες για πολλούς ταξιδιώτες: Από αύριο κιόλας, τα ταξίδια θα ακυρωθούν ή θα μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο εν μέρει, αναφέρει ο γερμανικός τύπος.
  • Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα: Όσον αφορά τις επιπτώσεις στη χώρα μας πληροφορίες από ξενοδοχειακές πηγές της Κρήτης αναφέρουν ότι ο FTI είχε εξοφλήσει μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία και τα ποσά που υπολείπονται «δεν είναι πολλά». Άλλοι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι τα υπόλοιπα προς τα ελληνικά ξενοδοχεία από την περυσινή σεζόν προσεγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ.
  • Τι λένε οι ξενοδόχοι: «Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται το πόσο ευαίσθητος είναι ο κλάδος μας σε εξωγενείς παράγοντες», δήλωσε στον ot.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννης Χατζής, σχολιάζοντας την εξέλιξη.
5

Η Ρεάλ ενεργοποίησε τη «βόμβα» με τον Εμπαπέ

  • Η ανακοίνωση που όλοι περίμεναν: Το απόγευμα της Δευτέρας η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την έναρξη της συνεργασίας της με τον Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ έμεινε ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν και οι Μαδριλένοι κατάφεραν να τον κάνουν δικό τους για τα επόμενα πέντε χρόνια.
  • Το μυθικό συμβόλαιο: Την ίδια ώρα ο Κιλιάν Εμπαπέ θα προσθέσει πολλά χρήματα για να φορέσει την εμφάνιση των Μαδριλένων. Όπως έγινε γνωστό θα πάρει περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ για κάθε χρόνο συνεργασίας, ενώ θα λάβει ως μπόνους υπογραφής 100 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η πενταετία στη Μαδρίτης θα του αποφέρει τουλάχιστον 175 εκατομμύρια ευρώ.
  • Η εκπληκτική δημιουργία της Marca: Την ώρα της ανακοίνωσης η επίσημη σελίδα των Μαδριλένων έπεσε λόγω μεγάλης της επισκεψιμότητας. Αντίθετα, η σελίδα της Marca άντεξε και γρήγορα η δημιουργία της κατάφερε να γίνει viral. Σε αυτήν ο Κιλιάν Εμπαπέ έγινε χελωνονιντζάκι (αυτό είναι άλλωστε και το παρατσούκλι του) και βγήκε μέσα από τον υπόνομο ακριβώς έξω από το «Μπερναμπέου».

 

 

 

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
myavis.gr
Ό,τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει
Το podcast του Βήματος εμβαθύνει καθημερινά με ρεπορτάζ και ανάλυση στις σημαντικότερες ειδήσεις