Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση δολοφονίας της 63χρονης στη Χαλκίδα. Από την Ελληνική Αστυνομία έχει προσαχθεί ο βασικός ύποπτος όπου εξετάζεται η εμπλοκή του στην υπόθεση της δολοφονίας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το MEGA.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 63χρονης, που είναι άνδρας και ανήκει στο ευρύτερο οικογενειακό της περιβάλλον, ανακρίνεται από τις Αρχές.

Μετά από εξέταση στοιχείων και άλλοθι των υπόπτων, οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο θεωρείται βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της γυναίκας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δράστης φαίνεται να μπήκε κανονικά στο σπίτι, αφού η γυναίκα τον γνώριζε, με κίνητρο τη ληστεία.

Οι Αρχές φαίνεται να έχουν δέσει την υπόθεση, αφού είναι σίγουρο ότι ήταν παρών την ώρα του εγκλήματος στο σπίτι της 63χρονης, και πλέον από την ανάκρισή του αναμένεται να προκύψουν νέα στοιχεία.

Και δεύτερος ύποπτος

Πέρα από τον βασικό ύποπτο που εξετάζεται από τις Αρχές, και για τον οποίο, όπως όλα δείχνουν, έχει εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης, έχει γίνει γνωστό ότι έχει προσαχθεί και δεύτερο άτομο το οποίο ανακρίνεται.

Για τον βασικό ύποπτο, ο οποίος ανακρίνεται, ξάδερφος της 63χρονης λέει: «Παρακολουθούσε τα πάντα, όλα τα σενάρια που έλεγαν ότι μπορεί να έχουν συμβεί και μου είχε πει ‘πολλά τα σενάρια και σίγουρα θα είναι κάποιο από αυτά’. Είναι σίγουρο ότι είναι αυτός γιατί όταν εγώ του μίλησα, μου είπε ‘όλα παίζουν’».

«Ήταν ο πιο κινητικός μέσα στο σπίτι, όλοι οι άλλοι ήταν σε μια κατάσταση στεναχώριας. Ήταν και στην κηδεία», συμπληρώνει.

Το χρονικό της δολοφονίας της 63χρονης

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 10 Μαΐου, με την 63χρονη που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα να εντοπίζεται νεκρή στην κατοικία της στη Χαλκίδα.

Αρχικά, όλα έδειχναν ότι ο θάνατός της προήλθε από πέσιμο από τις σκάλες. Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η γυναίκα έφερε πέντε μαχαιριές στην περιοχή του αυχένα.

Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν αρχικά το διάστημα των έξι ωρών, από τις 12:45 μέχρι τις 18:45. Από τη στιγμή δηλαδή που έφυγε η κόρη της 63χρονης από το σπίτι για να πάει στη δουλειά μέχρι την ώρα που φίλη της το απόγευμα, μπήκε στο διαμέρισμα και την εντόπισε νεκρή.

Όπως έχει πει από την πρώτη στιγμή η κόρη της 63χρονης, είχε ζητήσει από τη στενή φίλη της να πάει στο διαμέρισμα και ήταν εκείνη που εντόπισε τη γυναίκα νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, καθώς από το σπίτι της 63χρονης είχε αφαιρεθεί το ποσό των 7.000 ευρώ, την ύπαρξη του οποίου ελάχιστοι γνώριζαν σύμφωνα με όσα κατέθεσε η κόρη του θύματος.

«Πήραν χρήματα και την μαχαίρωσαν στον λαιμό. Η 36χρονη που την εντόπισε σοκαρίστηκε και πετάχτηκε έξω, κάλεσε το ΕΚΑΒ. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση, δεν ξέρουμε τι έχουν βρει, εάν υποψιάζονται κάποιον», είχε δηλώσει στο MEGA λίγες μέρες μετά τη δολοφονία πρόσωπο από το στενό συγγενικό περιβάλλον του θύματος.