Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας κάθισε σήμερα ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος συναδέλφων του. Η δίκη του ωστόσο αναβλήθηκε για τις 11 Νοεμβρίου 2024.

Στο πλευρό του κατηγορούμενου βρέθηκε και σήμερα η σύζυγος του, ενώ από νωρίς το πρωί στο δικαστήριο είχαν φτάσει οι δύο καταγγέλλουσες και πολλοί ηθοποιοί οι οποίοι είναι μάρτυρες κατηγορίας .

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού, ενώ είχε αθωωθεί από την πράξη του τετελεσμένου βιασμού.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο κατηγορούμενος ζήτησε αναβολή της δίκης λόγω κωλύματος στο πρόσωπο των δικηγόρων του Μιχάλη Δημητρακοπούλου και Κικής Πακιρτζίδου οι οποίοι τον είχαν υπερασπιστεί και στο πρώτο δικαστήριο.

Αντίθετα, η υποστήριξη της κατηγορίας δια του πληρεξουσίου δικηγόρου Χάρη Σαλούστρου ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο διακοπής της δίκης σε άλλη δικάσιμο επισημαίνοντας ότι η καταγγέλλουσα θέλει να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και να μην εξακολουθεί να παραμένει σε εκκρεμότητα .

Η εισαγγελέας της έδρας από την πλευρά της ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα αναβολής με το δεδομένο ότι η υπόθεση είναι πρωτοείσακτη στο ακροατήριο.

Τελικά και το δικαστήριο ανέβαλε κατά πλειοψηφία με ψήφους 2 έναντι 1 για τις 11 Νοεμβρίου 2024. Ενα μέλος της σύνθεσης του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι η δίκη θα έπρεπε να διακοπεί.