Το σενάριο του εγκλήματος είναι το επικρατέστερο αναφορικά με τη σορό του άνδρα που βρέθηκε, χθες, Κυριακή 02-06-2024 στην παραλία Σχινιά, στον Μαραθώνα.

Ο δίσκος της άρσης βαρών

Αυτό εκτιμούν οι Αστυνομικές Αρχές που ερευνούν τη μυστηριώδη υπόθεση και αυτό γιατί η σορός βρέθηκε με ένα βαρίδι 10 κιλών στο πόδι, το οποίο μάλιστα με την ανακοίνωση του λιμενικού, αντιστοιχεί σε ένα δεκάκιλο δίσκο της άρσης βαρών.

Το ισχυρότερο σενάριο που εξετάζεται αυτή τη στιγμή, είναι ο άνδρας να δολοφονήθηκε και ο δράστης ή οι δράστες να επιχείρησαν να εξαφανίσουν το πτώμα ρίχνοντας το στη θάλασσα με ένα βαρίδι.

Τα στοιχεία

Τα μέχρι τώρα στοιχεία αναφέρουν ότι η σορός αντιστοιχεί σε άντρα ηλικίας περίπου 40 με 50 ετών ο οποίο φορούσε αθλητική φόρμα και στο πόδι είχε ένα τατουάζ το οποίο πιθανολογείται ότι ίσως φανεί χρήσιμο για την ταυτοποίησή του.

Η ιατροδικαστική έκθεση

Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή, ο θάνατος του φαίνεται να έχει τελεστεί αρκετές ημέρες πριν, ενδεχομένων και μήνα.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν δηλώσεις εξαφάνισης που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Για το περιστατικό το Λιμενικό αναφέρει ότι χθες το μεσημέρι ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ραφήνας για την ύπαρξη μίας σορού άνδρα, σε απόσταση 100-150 μέτρα από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή του Σχοινιά Μαραθώνα.

Η σορός, όπως έγινε γνωστό, ανασύρθηκε από δύτη και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ΣΩΤΗΡΙΑ. Πρόκειται για άνδρα, ηλικίας περίπου 40-45 ετών, ο οποίος είχε στο πόδι του δεμένο με σχοινί έναν δίσκο άρσης βαρών 10 κιλών.

Από τη Λιμενική Αρχή της Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.