Συναγερμός έχει σημάνει στον Δήμο Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία, καθώς τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με γαστρεντερίτιδα, πιθανότατα από το νερό της περιοχής, έχουν ξεπεράσει πλέον τα 100. Σήμερα στην περιοχή θα μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Σε Ριζόμυλο και Στεφανοβικείο οι κάτοικοι έχουν καταλήξει μαζικά στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στο νοσοκομείο Βόλου, όλοι τους με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Η κατάσταση κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή με έναν ηλικιωμένο να βρίσκεται σε ΜΕΘ και 9 παιδιά να νοσηλεύονται με συμπτώματα.

Ακατάλληλο το νερό

Μετά τις αναφορές για συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Υγείας, με εντολή της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας ξεκίνησαν τις έρευνες.

Από το Σάββατο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Υγιεινής από την Περιφέρεια Μαγνησίας αλλά και του ΕΟΔΥ, απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση το νερού ακόμη και για παρασκευή φαγητού.

Οι πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας συνδέονται με το νερό, ενώ βρέθηκε κι ένα δείγμα με σαλμονέλα.