Ο Ιούνιος μπήκε με φόρα με τις θερμοκρασίες που σημειώνονται να είναι 6-8 βαθμούς υψηλότερες από τις κανονικές για την εποχή.

Το ζεστό Σαββατοκύριακο που πέρασε δίνει σκυτάλη σε μία ακόμα πιο καυτή εβδομάδα, με την Τρίτη να είναι η πιο δύσκολη -θερμοκρασιακά- μέρα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Με νέα ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας παραθέτει τις περιοχές που αύριο 4/6 θα φλερτάρουν ακόμα και με 40άρια.

Αυτές οι περιοχές που θα έχουν από 37-40°C είναι: Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Αττική, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Πελοπόννησος.

«Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και την Τετάρτη ωστόσο την Πέμπτη το πρώτο κύμα ζέστης θα αποκλιμακωθεί για να έρθει ένα δεύτερο από το Σάββατο 8/6» λέει ο μετεωρολόγος.

Η ανάρτηση

«Με διαδοχικά κύματα ζέστης το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνιου

Πολύ ζεστό αναμένεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνιου με τη θερμοκρασία να βρίσκεται κατά μέσο όρο 6 με 8 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Τα τελευταία χρόνια οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες του Ιουνίου από εξαίρεση φαίνεται να γίνεται κανόνας αν αναλογιστούμε ότι πάνω από 40 βαθμούς έφτασαν τα θερμόμετρα τον Ιούνιου τις χρονιές 2007, 2010, 2016, 2017, 2021.Πυκνώνουν δηλαδή οι χρονιές που ο Ιούνιος εκδηλώνει πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Το πρώτο κύμα ζέστης αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Τρίτη 4/6 με τις υψηλότερες θερμοκρασίες (37 με 40 βαθμούς) να εκδηλώνονται στις εξής περιοχές: Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Αττική, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Πελοπόννησο.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και την Τετάρτη ωστόσο την Πέμπτη το πρώτο κύμα ζέστης θα αποκλιμακωθεί για να έρθει ένα δεύτερο από το Σάββατο 8/6.
Καλή εβδομάδα!».