Διώξεις για τον ξυλοδαρμό του νηπίου 2,5 ετών, ασκήθηκαν στην 21χρονη μητέρα και τον 23χρονο σύντροφό της από την Παλαιστίνη. Η δίωξη στον 23χρονο είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται, ότι το κοριτσάκι μόλις 2,5 ετών μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής με εμφανή σημάδια από χτυπήματα στο σώμα αλλά και στο κεφάλι στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου όπου και νοσηλεύεται.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από απανωτά τηλεφωνήματα που δέχθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, στα οποία όλοι οι καλούντες μιλούσαν για κραυγές πόνου μικρού παιδιού που προέρχονταν από συγκεκριμένη κατοικία στην περιοχή του Πόρου στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίσει η ΕΡΤ.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν το παιδί να κλαίει και να φέρει εμφανή χτυπήματα. Ζήτησαν ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε το κοριτσάκι στο νοσοκομείο, ενώ συνέλαβαν τόσο τη μητέρα, ηλικίας 21 ετών, όσο και τον παλαιστινιακής καταγωγής 23χρονο σύντροφό της, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δώσουν εξηγήσεις για την κατάσταση της μικρής.

Στο νοσοκομείο όπου εξετάσθηκε η μικρή, πέρα από τα πρόσφατα τραύματα, οι γιατροί διαπίστωσαν και ίχνη από παλαιότερους μώλωπες.

Τόσο εις βάρος της μητέρας όσο και του συντρόφου της σχηματίσθηκε δικογραφία για κακοποίηση και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Η προσωρινή του επιμέλεια έχει δοθεί στους παππούδες της μικρής από την πλευρά της μητέρας.