Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. O Νίκος Παπανδρέου, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΠαΣοΚ, μίλησε στο LIVE NEWS για την υποψηφιότητά του και τον στόχο στις ευρωεκλογές.

«Ο στόχος είναι να πάμε όσο καλύτερα γίνεται. Θέλουμε να είμαστε δεύτεροι. Έχουμε ένα σοβαρό πρόγραμμα». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα ζητήματα που θα ήθελε να αναφέρει στο ευρωκοινοβούλιο.

«Έχοντας γυρίσει την Ελλάδα, θα ήθελα όλοι οι βουλευτές να σηκώσουμε ψηλά το θέμα της Θεσσαλίας και της καταστροφής. Θα έχουμε μετανάστες κλιματικής αλλαγής. Πιστεύω πρέπει να φτιάξουμε ένα Ταμείο Κλιματικής Αλλαγής. Ένα τρίτο που πιστεύω πως θα έχουμε σύμφωνη γνώμη, εκτός από το ΚΚΕ, είναι η κοινή αμυντική πολιτική» ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο.

Σε σχέση με το πώς αντιμετωπίζουν οι πολίτες το ευρωκοινοβούλιο, είπε: «Έχουμε ένα καπιταλιστικό σύστημα και είναι δύσκολο να το αλλάξουμε όλο αυτό. Η Ευρώπη προσπαθεί αλλά δεν μπορεί να τα λύσει όλα. Εγώ έχω βάλει πρώτη την ανισότητα μεταξύ των μεγάλων εταιρειών και των μικρών. Πρέπει να πάμε με τόλμη στο ευρωκοινοβούλιο. Θέλουμε μεγάλη συμμέτοχή διότι έχουμε μεγάλο δημοκρατικό τόξο».