Επιστρέφει στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος, καταδικασμένος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, μετά το νέο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας που ακύρωσε την αρχική αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Οι δικαστές που έκριναν σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση έκαναν δεκτή την εισήγηση  του εισαγγελέα και αποφάσισαν ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή – όπου εκτίει ποινή 13 ετών και 6 μηνών με βάση την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που είχε κρίνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και ο ίδιος είχε διευθυντικό ρόλο.

 «Συνεχίζει να υμνεί ναζιστικές πρακτικές»

Την αποφυλάκιση με όρους του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, διακόπτοντας την κράτηση του με την επιβολή περιοριστικών όρων μεταξύ των οποίων απαγόρευση μετακίνησης εκτός Αττικής, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.

Αμετανόητος και ύποπτος

Το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών συμφωνώντας με τον αρμόδιο εισαγγελέα, έκρινε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος με αρθρογραφίες του σε ηλεκτρονικά μέσα συνεχίζει να υμνεί τις έκνομες ναζιστικού τύπου πρακτικές της ΧΑ, παρά τη δίκη και την καταδίκη του και ως εκ τούτου, εμφανίζεται αμετανόητος και εξ αυτού ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Μετά από αυτή τη δικαστική εξέλιξη ακυρώνεται η ισχύς  του πρωτόδικου βουλεύματος και αναβιώνει η εκτέλεση της ποινής του καταδικασμένου Νίκου Μιχαλολιάκου ο οποίος οδηγείται πίσω στις φυλακές Λάρισας για να συνεχίσει την έκτισή της.