«Το 41% δεν είναι ποσοστό αλαζονείας αλλά αυτό που μας έδωσαν οι πολίτες. Είπα το βράδυ των εκλογών ότι πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να εργαστούμε σκληρά. Για μένα αυτή η κατηγορία περί αλαζονείας δεν στέκει. Τελικά η προσβολή είναι στους πολίτες που μας ψήφισαν».

Με αυτόν τον τρόπο επέλεξε να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κάλεσμα των πολιτικών του αντιπάλων να στείλουν μήνυμα στην αλαζονεία του 41%.

Η προεδρία της ΝΔ και το ευρωπαϊκό αξίωμα

Επίσης ο Πρωθυπουργός έκανε σαφές ότι δε σκέφτεται να αποχωρήσει από την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και ότι δε θα αποδεχόταν μία ευρωπαϊκή θέση ακόμη και αν του την πρότειναν.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (Alpha) ο πρωθυπουργός έστρεψε και πάλι τα βέλη του κατά του Στέφανου Κασσελάκη: «Ο κ. Κασσελάκης είναι νέος πολιτικός που δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε εθνική κάλπη. Η κριτική που του ασκώ είναι κυρίως πολιτική. Όταν έρχεται και προτείνει μέτρα που κοστολογούνται σε 45,8 δισ. την 4ετία οφείλω να προειδοποιήσω ότι αν εφαρμοζόταν έστω και ένα τμήμα η χώρα θα πήγαινε στη χρεοκοπία. Οι πολίτες το τελευταίο που θέλουν είναι έναν μαθητευόμενο μάγο που θα τους τάξει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κ. Μητσοτάκης στάθηκε και πάλι στο «πόθεν έσχες» Κασσελάκη. «Θα έπρεπε να το είχε καταθέσει ήδη το πόθεν έσχες. Ο κάθε αρχηγός όταν έρχεται στην πολιτική ζωή πρέπει να υποβάλει πόθεν έσχες του ιδίου και του συζύγου του. Το δικό μου πόθεν έσχες ελέγχεται επί 20ετία. Η σύζυγός μου κυνηγήθηκε λυσσσαλέα από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το πόθεν έσχες έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά και έχει αρχειοθετηθεί χωρίς παρατήρηση. Όλοι γνωρίζουν την περιουσιακή μου κατάσταση», επεσήμανε.

Για τον Αλέξη Τσίπρα

«Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο βασικός μας πολιτικός αντίπαλος από τότε που εκλέχτηκα πρόεδρος της ΝΔ. Δώσαμε σκληρές μάχες, ο κ. Κασσελάκης είναι καινούργιος, θα δοκιμαστεί. Διακρίνω ένα υφολογικό νήμα που τους συνδέει με τοξικότητα και ανεδαφικές υποσχέσεις. Ειδικά ως προς τις ακοστολόγητες υποσχέσεις αυτές ανήκουν πια στο παρελθόν» τόνισε ο Πρωυπουργός.

Η ακρίβεια και η αντιπολίτευση

«Εθνική προτεραιότητα για την πατρίδας μας είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και άφησε αιχμές κατά της αντιπολίτευσης.

«Με στεναχωρεί ότι δεν μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό σε εθνικές πολιτικές. Αναφέρομαι στην ακρίβεια και τις πολυεθνικές. Βλέπουμε πολυεθνικές να τιμολογούν τα ίδια προϊόντα με διαφορετικές τιμές ανάλογα με το μέγεθος της αγοράς. Τα έβαλα με τις πολυεθνικές και πίστευα ότι θα υπάρξει σύμπνοια. Όταν αναλαμβάνουμε μια ελληνική πρωτοβουλία στην Ευρώπη γιατί να μην πάμε μαζί στην Ευρώπη και να ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση» τόνισε.

Η Δικαιοσύνη και τα Τέμπη

Για τα Τέμπη ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «η δικαιοσύνη για τα Τέμπη θα αποδοθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα χωρίς όμως προχειρότητα. Έχουμε 34 κατηγορούμενους, η πολιτεία έκανε ό,τι μπορούσε από το χέρι της για να διευκολύνει τη διερεύνηση. Σε όσους πιστεύουν ότι υπάρχουν ποινικές πολιτικές ευθύνες η Βουλή είναι έτοιμη να το συζητήσει. Το δικό μου χρέος είναι να αφήσω τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να μην εργαλειοποιήσω τον πόνο των συγγενών όπως έκαναν ξεδιάντροπα άλλα κόμματα. Εμείς δεν κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο με την τραγωδία στο Μάτι.

Για το «Σπίτι μου» και τη φοιτητική στέγη

Όσον αφορά το νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου», είπε ότι οι εξαγγελίες για τον δεύτερο διευρυμένο κύκλο αναμένονται σύντομα ενώ ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της φοιτητικές στέγης τόσο με τα έργα ΣΔΙΤ όσο και με πρόγραμμα για τις ήδη υφιστάμενες φοιτητικές εστίες. Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε: «με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα της φοιτητικής στέγης. Έχουμε 5 ΣΔΙΤ για νέες φοιτητικές εστίες και εξετάζουμε φιλόδοξη παρέμβαση για να φτιάξουμε υφιστάμενες φοιτητικές εστίες που είναι σε κακή κατάσταση. Αναζητούμε τον σωστό τρόπο για να γίνει αυτό».

Η αποκάλυψη για το ματς του Ολυμπιακού