Αυτή την Κυριακή 6 Ιουνίου με «Το Βήμα» ο εξαμηνιαίος οδηγός Διακοπές – Καλοκαίρι 2024 μάς ταξιδεύει σε περισσότερα από 150 μέρη-προορισμούς της νησιωτικής και της ηπειρωτικής Ελλάδας:

Γιατί το Ελληνικό Καλοκαίρι έχει και Βουνό και Θάλασσα.

Έχει δαντελωτές ακρογιαλιές και απάνεμους κόλπους. Αυθεντικά τοπία σπαρμένα με παραδοσιακά χωριά. Κυκλαδίτικους οικισμούς που αγναντεύουν το Αιγαίο. Πρωτότυπες εμπειρίες που μας φέρνουν πιο κοντά στις ρίζες μας. Γεύσεις και αρώματα με μνήμες από τα παιδικά καλοκαίρια. Τόπους και ιστορίες που αναδεικνύουν το αφήγημα της Ελλάδας: τον πολιτισμό μας.

Όλα όσα συνθέτουν το (αξέχαστο) Ελληνικό Καλοκαίρι είναι εδώ:

Από τις παραλίες της Σαμοθράκης και της Χαλκιδικής μέχρι την άλλη άκρη του Αιγαίου – στη Χάλκη και στο Καστελόριζο. Τα σμαραγδένια νερά του Ιονίου και την άγρια ομορφιά της νότιας Κρήτης. Τις δροσερές βουτιές στα ποτάμια και στις λίμνες της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Τις πεζοπορίες σε μονοπάτια στα ορεινά και μέσα σε φαράγγια που ανοίγονται στη θάλασσα. Την επαφή με τους εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου. Το αντάμωμα με τους ντόπιους γύρω από ένα τραπέζι. Τα διήμερα γλέντια στα πανηγύρια. Την ενέργεια των μικρών νησιών, που στερούνται τόσα και ταυτόχρονα είναι τόσο περιεκτικά.

Έφτασε, λοιπόν, η ώρα να ονειρευτούμε πού θα αποδράσουμε στις φετινές διακοπές μας.

Στο ίδιο τεύχος, αφιέρωμα ΕΥ ΖΗΝ με προτάσεις αναζωογόνησης και ευεξίας, αλλά και καταλύματα φωλιασμένα στη φύση (glamping και αγροτουριστικά) που μας προτρέπουν να χαμηλώσουμε ρυθμούς και να αγκαλιάσουμε το slow living.

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου.