Μήνυμα ελευθερίας έστειλε ο γιος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη ΝΔ, Φρέντι Μπελέρη, Πέτρος, λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές.

«Προσπαθήσαμε να δώσουμε μία συνέντευξη μετά από 13 μήνες που ήταν επεισοδιακή. Δεν μπορώ να θεωρήσω τυχαίο ότι όταν μπήκε στο ψητό η κουβέντα και μίλησε για τους λόγους που κρατείται ο πατέρας μου χάθηκε το σήμα και έκτοτε δεν επανήλθε» ανέφερε σε συνέντευξή του στο OPEN.

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: είναι το μήνυμα για την υπέρασπιση της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, των δημοκρατικών αρχών, του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, αλλά και το μήνυμα ότι η τρομοκρατία εις βάρος των Ελλήνων δεν θα περάσει» ανέφερε ο Πέτρος Μπελέρης.

Όπως είπε η δίκη για την υπόθεση του πατέρα του έχει πάρει αναβολή και αναμένεται να γίνει το Εφετείο. «Πιστεύω μέσα στον Ιούνιο θα έχει τελεσιδικήσει το Εφετείο» επισήμανε.

«Δεν έχουμε ελπίδα στη σημερινή Αλβανία»

«Αν δούμε τα πράγματα με την κοινή λογική και με το δίκαιο οποιασδήποτε ευρωπαϊκής χώρας θα περιμέναμε να αθωωθεί πανηγυρικά. Πρόκειται για μια δικογραφία κενή. Στη σημερινή Αλβανία δεν έχω καμία ελπίδα ότι θα βρούμε το δίκιο μας» είπε.

Μπορεί να γίνει o Φρέντι Μπελέρης δήμαρχος Χειμάρρας; «Εφόσον στο Εφετείο καταδικαστεί έστω και για μία μέρα, αυτομάτως θα εκπέσει του αξιώματος του δημάρχου, οπότε δεν θα μπορούσε να γίνει δήμαρχος» ανέφερε ο γιος του, τονίζοντας ότι στην Χειμάρρα κυβερνά με το έτσι θέλω το κόμμα του Έντι Ράμα.

«Όταν εκπέσει, θα πρέπει να προκηρυχθούν νέες πρόωρες εκλογές και με τον Μπελέρη ευρωβουλευτή έχουμε καλές πιθανότητες να τις ξανακερδίσουμε» επισήμανε.