Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνθρωπος από τα ερείπια της κατάρρευσης τριώροφου κτιρίου στην περιοχή Κιουτστουκτσεκμετζέ, στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης. Αλλα οκτώ άτομα απεγκλωβίστηκαν τραυματισμένα, δύο εκ των οποίων ελαφρά και δύο πιο σοβαρά.

Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιουλ διευκρίνισε ότι επρόκειτο ένα κτήριο που κατασκευάστηκε το 1988, στο ισόγειο του οποίου λειτουργούσε επιχείρηση, στον πρώτο όροφο υπήρχαν γραφεία, ενώ στους δύο επάνω ορόφους κατοικούσαν οικογένειες.

Το κτήριο κατέρρευσε περίπου στις 8:40 το πρωί από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Μεγάλος αριθμός σωστικών συνεργείων της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD), της Πυροσβεστικής και ομάδων πρώτων βοηθειών με ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο.

Πώς κατέρρευσε το κτίριο

Δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά τα αίτια της κατάρρευσης του κτιρίου, ενώ τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο με τη στιγμή που το τριώροφο οικοδόμημα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

Δείτε το βίντεο

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Κωνσταντινούπολης

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, αναφέρεται ότι «την Κυριακή (02.06.2024), γύρω στις 08:40, κατέρρευσε το τριώροφο κτίριο που βρίσκεται στη διασταύρωση της οδού Belediye και της οδού Gecit στην περιοχή Kartaltepe της συνοικίας Kucukcekmece. Στο σημείο εστάλη μεγάλος αριθμός AFAD, ομάδες έρευνας και διάσωσης και ιατρικές ομάδες».